БНТ Полицейски служители от РУ- Шумен намериха и изведоха от къща

...
БНТ
Полицейски служители от РУ- Шумен намериха и изведоха от къща
Коментари Харесай

Задържаха 26-годишен мъж, използвал кучета за кървави боеве в шуменско село

 БНТ Полицейски чиновници от РУ- Шумен откриха и изведоха от къща в село Боян четири кучета със следи от пострадвания.

Работата случая почнала след признат сигнал, че в частен парцел в село Боян се организират боеве с кучета. Адресът бил следен известно време от униформени.

Около 07:30 часа през вчерашния ден сутринта било осъществено претършуване в къща на улица " Китка " в селото. В пристройки към  жилището на 26-годишния локален гражданин са открити три кучета порода питбул и едно порода американски булдог. Всички били с белези от пострадвания. Изяснено било, че кучетата са употребявани за отглеждани, тренирани и присъединяване на проведени боеве с животни.

В хода на инспекцията последвал оглед в постройката на бивше учебно заведение на село Габрица. Там е открито още едно куче порода питбул. Всички животни са конфискувани и са настанени в кучешкия подслон в град Шумен.

Задържан за период до 24 часа е 26-годишният притежател на откритите в село Боян животни. Случаят е докладван на РП- Шумен. Работата по формираното произвеждане за осъществено закононарушение по член 325 А от Наказателен кодекс продължава под контрол на наблюдаващия прокурор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР