БНТПланът Маршал ще бъде следващият европейски бюджет, след като се

...
БНТПланът Маршал ще бъде следващият европейски бюджет, след като се
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева: Колкото по-стриктни са мерките, толкова повече ще съкратим периода

БНТ

Планът " Маршал " ще бъде идващият европейски бюджет, откакто се овладее първата вълна от епидемията. В еврозоната дебатират помощта, за разлика отпреди 12 години, към този момент има основани механизми. Европейска комисия също реагира – 812 млн. лв. доста бързо са обезпечени от европейския бюджет, тези средства в този момент са на наше разположение. Зелените коридори работят. Това съобщи в студиото на " Панорама " вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Според вицепремиера България следва най-хубавите международни практики, а в някои случаи ги сътворяваме. Идеята за подкрепяне на бизнеса 60:40 е била обявена от България и Германия, след това заимствана от другите страни и Европейска комисия, сподели Захариева.

 

Екатерина Захариева: Абсолютните числа би трябвало да се съпоставят с Брутният вътрешен продукт. Сравнено с нашия, помощта е много относима с други страни. Не мисля, че изоставаме.

По думите ѝ всяко едно държавно управление следи психическото положение на хората, за никого не е елементарно, само че колкото по-стриктни са ограниченията, толкоз повече ще съкратим интервала.

Захариева съобщи, че цел на Министерство на външните работи е да спомага за прибирането на тези българи, които желаят. Срещаме компликации на европейско равнище за това да получим позволение да кацне аероплан от Европа. Все още има проблем в някои страни в Латинска Америка.

Екатерина Захариева: Има към момента хора, по-малко са в трети страни, работим за това те да се приберат координирано.

При връщане в България нашите сънародници се слагат под строга карантина, увери вицепремиерът.

Според Захариева е подправена вест, че Европейски Съюз е безсилен и ни е изоставил. Тя напомни, че Европейски Съюз е помагал на Китай, тогава когато е имал потребност от медикаменти и лекари. Германия, Франция, Австрия са изпратили доста повече маски в Италия, в сравнение с Китай, добави тя.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР