БНТpixabay.com43-метров кратер е останал след взрива на 2750 тона амониев

...
БНТpixabay.com43-метров кратер е останал след взрива на 2750 тона амониев
Коментари Харесай

43-метров кратер е останал след взрива в Бейрут

БНТ

pixabay.com

43-метров кратер е останал след гърмежа на 2750 тона амониев нитрат на пристанището в Бейрут, а силата му се равнява на земетресение със мощ 3.3 по скалата на Рихтер. Данните бяха оповестени от чиновник на сигурността, представен от Агенция Франс Прес. Агенцията цитира отчети на френски специалисти, които правят оценка на бедствието в региона.

Взривът беше регистриран и от датчиците на Американския институт по геофизика (USGS), като силата му е била равностойна на земетресение с магнитуд 3,3.

Според отчета на френските специалисти случаят е станал в резултат на искра от заваряване наоколо до амониевия нитрат, която го е възпламенила.

Амониевият нитрат се употребява за тор в земеделието, само че и за съставен елемент в производството на експлозиви за рандеман на интертни материали. С години наред химикалът, който е извънредно взривоопасен, е престоявал на пристанището.

Съоръжението, където се е съхранявал амониевият нитрат, се възпламени вечерта на 4 август, като в границите на 33 секунди са се случили две детонации.

Версиите за запалването му към момента са разнопосочни: от заваръчни работи в склада, до торби с фойерверки, за които се допуска, че се съхраняват в склада дружно с амониевия нитрат.

Междувременно в Бейрут траурът отстъпи място на възмущението на хората, а това провокира вълна от антиправителствени митинги и хората излязоха на улицата в символ на митинг с искане за оставката на държавното управление.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР