БНТПапа Франциск възмути жертви на педофилия, след като отказа да

...
БНТПапа Франциск възмути жертви на педофилия, след като отказа да
Коментари Харесай

Папа Франциск отказа да приеме оставката на кардинал, съден за педофилия

БНТ

Папа Франциск възмути жертви на педофилия, откакто отхвърли да одобри оставката на кардинал, наказан по скандално дело. Френският кардинал Филип Барбарен беше наказан на 6 месеца условно, тъй като не докладвал на управляващите за полови похищения над дребни момчета от свещеника Бернар Прейнат през 80-те и 90-те години. След неоправдателната присъда, която Барбарен апелира, той дал оставката си във Ватикана. Папа Франциск обаче изненадал всички, като не я приел.

 

" Не чакахме такава обстановка, която е тъкмо по средата на двата разновидността, които смятахме за вероятни ", споделя ръководителят на Конференцията на френските епископи Жорж Понтие.

Папата, който се срещнал с Филип Барбарен персонално, посочи като претекст за решението си презумпцията за непорочност, откакто обжалването още не е минало.

" Оставам на поста, само че ще се отдръпна от ръководството на диоцеза ", съобщи Барбарен.

Ситуацията провокира възмущението на мъже, които са били жертва на полови похищения като дребни.

" Мисля, че този папа ще успее да убие католическата черква ", споделя Франсоа Дево, съосновател на организация на жетвите на похищения.

Друг член на организацията назова решението на папата " шокиращо " и сподели, че не може решението на първата инстанция на съда да се пренебрегва като че ли не съществува.

Скандалът идва на фона на протеклия неотдавна събор във Ватикана, призован тъкмо за създаване на тактика за битка със половите похищения от свещеници и прикриването на закононарушенията им.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР