БНТОтиващото си десетилетие е най-горещото в историята, обявиха от Световната

...
БНТОтиващото си десетилетие е най-горещото в историята, обявиха от Световната
Коментари Харесай

Промените в климата се превръщат в най-голямата заплаха за човешкото здраве

БНТ

Отиващото си десетилетие е най-горещото в историята, оповестиха от Световната метеорологична организация. Освен температурните върхове, обаче, климатичната рецесия има и други измерения, предизвестиха от Световната здравна организация. Промените в климата се трансформират в най-голямата опасност за човешкото здраве. Тревожните статистики са въз основа на изследвания в 100 страни.

Топящи се ледници, суши, наводнения, пожари - апокалиптичните картини са единствено едната страна на климатичните промени.
Д-р Диармид Кембъл-Лендрум, специалист в СЗО: През 21-ви век климатичните промени евентуално ще са най-голямата опасност за човешкото здраве.
Най-големите опасности за здравето на хората са свързани с рисковото време, дефицита от храна и вода и замърсяването на въздуха.
Мария Нейра, дир. на отдел Климатични промени и здраве, СЗО: Плащаме цената на климатичната рецесия най-много с нашето здраве. Защо ли? Защото нашите дробове, мозъци, сърдечно-съдовата ни система страдат от климатичните промени.
Промяната на климата трансформира и картата на болесттите. Изменят се и маршрутите на комарите и други инсекти, които разнасят болести и завземат все по-големи територии от сушата.

Вече десетина години, типичната за тропиците и суб-тропици тресчица се среща и на Стария континент. В листата със болести, свързани с климатичните промени, участват също холера и малария.

Оказва се, че в международен проект единствено 1 % от финансирането за битката с климатичните промени отива за предотвратяване на здравето на хората.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР