БНТОбучение за лекарите от спешните центрове и отделения в страната,

...
БНТОбучение за лекарите от спешните центрове и отделения в страната,
Коментари Харесай

Започва обучение на лекарите от спешните центрове

БНТ

Обучение за лекарите от незабавните центрове и отделения в страната, възнамерява здравното министерство. То ще стартира през есента и ще се организира в ремонтирания Национален център за образование и подготовка в София. Финансирането е с евросредства по план ПУЛСС 2.

Около 7000, лекари, медицински сестри, фелдшери и парамедици работят в незабавните центрове и незабавните отделения в страната. През есента поетапно всички ще преминат за наложителен 5-дневен, безвъзмезден курс в Националния център за образование и подготовка.
Д-р Росен Радев - шеф на Националния център за обучениe на незабавни медици: Целта е да подобрим качеството на лекуване, на обслужване на незабавните пациенти в страната..
Центърът е ремонтиран с евросредства. Закупени са и нови високотехнологични манекени.
Д-р Росен Радев - шеф на Националния център за образование и подготовка в системата на незабавна помощ: Може да се направи незабавно премерване на кръвно, кардиограма, както демонстрирахме. Електрифицирани и осъвременени доста.
Работещите в центровете за незабавна помощ и незабавните отделения са минали сходен курс, преди няколко години.
Д-р Николай Хубанов - шеф на Спешно поделение, УМБАЛ " Алескандровска ": Хората просто би трябвало да поддържат навиците си. Тогава, когато нямаме действителна неотложност. Това е като в една пожарна. Ние непрестанно би трябвало да знаем и да бъдем подготвени за това, което следва.
След края на курсовете Националният център ще продължи да образова медиците от незабавна помощ отдалечено.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР