БНТНови четири деца са заразени с морбили, са установили в

...
БНТНови четири деца са заразени с морбили, са установили в
Коментари Харесай

20 са общо лабораторно доказаните случаи на морбили в страната

БНТ

Нови четири деца са инфектирани с морбили, са открили в понеделник специалистите от Регионалната здравна ревизия в Благоевград. Те са на възраст сред 1 и 4 години. Трима души със симтоми на морбили и в Софийско. Така записаните случаи в страната са към 30, а лабораторно потвърдените са 20.

Заразените са настанени за лекуване в лечебни заведения в Благоевград, Гоце Делчев и София. Никой от тях не е бил ваксиниран.
доктор Веселка Мончева - Директор на дирекция " Надзор на заразните заболявания " - РЗИ-Благоевград:  Нараства и броя на контактните. Вече имаме 213 контактни, които съвсем са обработени и са предадени на общопрактикуващите лекари за наблюдаване. И вероятно за имунизация. Само в Разложкия регион са направени 86 ваксини тази седмица.
От РЗИ-Благоевград са изпратили наставления до общопрактикуващите лекари и медицинския личен състав на детските градини и учебните заведения в регионите, където има открити случаи, да се ревизира какъв брой са имунизираните деца.
проф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на НЦЗПБ:  Трябва да бъдат имунизирани всички деца, които са пропуснали имунизацията на 13 месеца - предпочитано стартира това. Всички деца, които са до 8 годишна възраст и нямат имунизация за морбили би трябвало да бъдат ваксинирани.
Според основния държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев болестта от морбили в страната е лимитирана,но вирусът още циркулира, и хората без ваксина, могат да се заразят. Коментира и по какъв начин се популяризирала болестта в Благоевградско.
доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор:  Натрупване на неточности. Едната общопрактикуваща лекарка отсрочила година и половина имунизацията, другият пък не намерил децата от ромската махала, не го направил, пък нямало инфекциозно поделение и ги вкарали в детско. Абсолютна неточност. Инфекциозните болести се лекуват в инфекциозни лечебни заведения и клиники не за друго, а тъй като там има условия за изолираност и да не се случи тъкмо това, което се случи.
Д-р Кунчев разясни,че след болест с морбили са вероятни и по-късни затруднения, тъй че е належащо децата да се следят и през идващите една-две години.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР