БНТНародното събрание ще заседава извънредно във вторник, като основна точка

...
БНТНародното събрание ще заседава извънредно във вторник, като основна точка
Коментари Харесай

Народното събрание ще заседава извънредно във вторник

БНТ

Народното събрание ще заседава изключително във вторник, като съществена точка ще е разглеждането на бюджетите на Държавното публично обезпечаване и на Националната здравноосигурителна каса.

В края на предходната седмица депутатите поддържаха предлагането да има изключително съвещание със 133 народни представители, които гласоподаваха „ За “.

Очакваният макроикономически растеж за интервала 2020-2022 година е към 3,3% за всяка от прогнозните години, като прогнозата е за опазване на темпа на икономическия напредък. Според прогнозата на финансовото министерство се чака закъснение в цената на инфлацията от към 2,1% годишно, спад на безработицата до 4% в края на планувания интервал.

Акцент в бюджета е образованието, което получава 610,1 млн. лева повече. Близо половин милиард повече е ориентиран за опазване на здравето, растежът на пенсиите също е заложен. Нарастват с близо 200 млн. лева обществените помощи и компенсациите. Разходите за защита по предложение на държавното управление нарастват с 201,7 млн., с което възлизат на 1,61% от Брутният вътрешен продукт.

Проектът на държавния Бюджет 2020 бе прегледан и признат от трите отраслови парламентарни комисии – по бюджет и финанси, по труда и обществената политика, и по опазване на здравето, като следва да бъде гласуван на първо четене в парламентарната пленарна зала.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР