БНТНамалява броят на необслужваните задължения у нас през 2018 година,

...
БНТНамалява броят на необслужваните задължения у нас през 2018 година,
Коментари Харесай

Какъв е профилът на българския длъжник ?

БНТ

Намалява броят на необслужваните отговорности у нас през 2018 година, спрямо миналата година. Това демонстрират данните на Асоциацията на колекторските организации. Причината - приходите порастват и за потребителите става по-лесно да обслужват заемите си. От Асоциацията разказват и профила на длъжника: млад мъж на 30 години, добре просветен и работещ на трудов контракт.

Възложените за събиране задължения понижават два пъти, от 2,6 млн. случая през 2017 година на 1,2 млн. през 2018 година Дължи се на по- положителната иконономическа конюнктура. В същото време междинният дълг на обособения човек се усилва - от 775 лв. на 1161 лв..
Райна Миткова, ръководител на Асоциацията на колекторските организации в България:  Отново обяснението е в по-добрата икономическа обстановка, българите се усещат доста по-спокойни по повод и на работата, и на бъдещето си, и на бъдещите приходи, тъй че хората много по-смело да поемат по- огромни отговорности.
През 2018 година българинът задлъжнява първо към банките. " Бързите заеми " са на второ място, следват заемите за телекомуникационни артикули. Какъв е профилът на длъжника?
Райна Миткова, ръководител на Асоциацията на колекторските организации в България:  Безспорно е младеж, това следим през последните години, 30-ина годишен, мъж нормално при започване на своята кариера с положителни приходи, доста постоянно в перспективните промишлености IT. Лилия Димитрова, член на УС на Асоциацията на колекторските организации в България:  От последните ни разбори и статистики излезе, че е зодия стрелец, предходната година беше лъв.


© Българска национална телевизия

За какво харчат пари тази младежи? За софтуерни придобивки - най-новия телефон, преносим компютър, тв приемник. И макар положителните им приходи, стремежът незабавно и в този момент да се живее изпреварва опциите им. Като цяло най-некоректни платци са хората, живеещи в Пловдив, Бургас и Стара Загора, а най-съвестни тези от София, Русе и Враца.



© Българска национална телевизия

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР