БНТНад 1 милион шофьори ще трябва да сменят електронните си

...
БНТНад 1 милион шофьори ще трябва да сменят електронните си
Коментари Харесай

Временно винетките ще могат да се купуват до 7 дни преди активирането им

БНТ

Над 1 милион водачи ще би трябвало да сменят електронните си винетки през януари и февруари. Това оповестиха от АПИ за ПСН. Временно винетките ще могат да се купуват до 7 дни преди активирането им. Това се постанова поради актуализации по тол системата, която би трябвало да проработи от март следващата година.

Освен над 1 милион постоянни винетки, следващата година изтичат и 200 000 безвъзмездни винетки за хора с увреждания. От 30 на 7 дни се лимитира интервалът, в който винетката би трябвало да бъде задействана от пазаруването й.
Проф. Олег Асенов, Агенция " Пътна инфраструктура ": Временната мярка - тя се задейства от тази нощ, от 12 ч., и ще бъде годна до 16 януари.
От АПИ припомнят, че би трябвало да внимаваме при регистрацията на винетките: един път сбъркана информацията, активацията ще се смята за невалидна. Най-прецизни би трябвало да бъдем при въвеждане на регистрационния номер на автомобила.
Проф. Олег Асенов, Агенция " Пътна инфраструктура ": Когато има писмен знак " С ", дали тя е Це, дали е С българско, няма никакво значение. Важното е, обаче, изписването на номера в поленцето за номер да наподобява тъкмо по този начин, както наподобява на табелата.
Държавата чака да събере 296 млн. лева от винетки през 2020-а.

Докога е годната винетката ви, може да са ревизирате през уеб страницата бгтол.бг, през мобилно приложение в телефоните, както и терминалите в разпространителските мрежи.

Повечето водачи нямат проблем с регистрацията и инспекцията на валидността.

29 000 души, които са сменили регистрацията на автомобила си, към този момент са трансферирали винетките си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР