БНТ Младо семейство от Франция пет години вече живее без да

...
БНТ
Младо семейство от Франция пет години вече живее без да
Коментари Харесай

Семейство от Франция иска да плава с тръстиковата лодка от Варна до Грузия

 БНТ Младо семейство от Франция пет години към този момент живее без да употребява електричество, гориво, пари и химикали. Пътуват доста със своите колела, а в този момент възнамеряват още по-екстремно премеждие - да плават на природосъобразна лодка от България до Грузия. При старта на експедицията Абора във Варна младежите споделят за проектите си пред Българска национална телевизия. 

Докато Изабел и щерка ѝ Орион стоят покрай тръстиковата лодка на експедицията, брачният партньор на Изабел оказва помощ на екипажа на борда, а тя споделя какъв брой били очаровани, когато инцидентно разбрали за експедицията.

Изабел споделя: " Това е най-природосъобразната лодка, която сме виждали. Бихме били доста щастливи, в случай че можеше да плаваме с нея. Търсим лодка, която да тръгне отсам и да ни откара до Грузия като можем да платим само с труда си. "

Младото семейство живее по този метод към този момент 5 години.

" Първо живеехме като номади в палатки, само че това е допустимо единствено през лятото. През зимата започнахме да живеем в органични ферми. Има интернационална мрежа от такива места и няколко от тях са в България ", споделя още Изабел.

Преди година и половина Изабел и фамилията ѝ потеглили от Бретан - най-западния район във Франция. Отнело им е много време, с цел да стигнат дотук, защото спирали постоянно.

" Хората считат, че е мъчно, изключително с малко дете. Но в действителност това е най-хубавото решение. Нямаме количка, а я носим покрай себе си, откогато се е родила. Никога не сме ѝ купували специфична храна, в никакъв случай не е имала играчки, тъй като най-хубавите играчки са от природата ", добавя младата майка.

Срещат се с локални био фермери в разнообразни страни и по този начин получават доста нови умения и познания. Обикновено в тези ферми всеки заплаща храната и подслона си с работа сред 5 и 6 часа дневно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР