БНТМисля, че досега позабавихме нещата, защото както стана дума, тръгнахме

...
БНТМисля, че досега позабавихме нещата, защото както стана дума, тръгнахме
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

БНТ

Мисля, че до момента позабавихме нещата, тъй като както стана дума, тръгнахме на разпространяване на тази зараза в нашето общество дружно с други страни, които позабавиха малко ограниченията. И навременните ограничения бяха доста положителни. Сега най-важна е самодисциплината на българите. Българинът нормално се активизира, само че доста бързо му минава мобилизацията.

Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " проф. доктор Тодор Кантарджиев.

Той беше безапелационен, че към този момент държавното управление поставя всички старания. " Обикновено ни подлагат на критика - че по този начин безпланово, в противен случай, ние следваме стъпкине на Национален пандемичен проект и стъпките, които вършим, гледаме да вземе най-хубавите опити от страните, които имат триумф ", добави професорът.

Проф. доктор Тодор Кантарджиев: Винаги някои експерти споделят какъв брой защищават маските и болният да не популяризира. Ами здравият какъв брой ще го защищити? Цял Китай носи маски - моето мнение е, че е хубаво да се носят, да се дезинфекцират ръцете също.

Има последователно гладко увеличение на болните и проф. Кантарджиев съобщи, че сега сме на този стадий, където би трябвало да внимаваме за няколко неща.

Проф. доктор Тодор Кантарджиев:  Първо, всеки здравен служащ, който работи в болнично заведение, при първите появи на зараза: гърлобол, хрема, нараснала температура, би трябвало да бъде проучен за ковид , тъй като той може да болести доста хора. Това е грешката, която доста страни направиха.  Второ, всички заболели в страната с двойна бронхопневмония, с рентгенологични данни , щабът направи всичко допустимо, министерството също, да стигнат до всички лекари опитът и инструктивните материали от Китай и това, което предлага СЗО. Всеки рентгенолог е наясно с ренгеновата картина на една пневмония, породена от този вирус,  всяко едно подозрение би трябвало да бъде лабораторно потвърждавано Трето, там където към момента се събират хора, където има сфери на стопанската система, на държавното ръководство, администрация, там също би трябвало да се търсят първите случаи , с цел да не се допусне гърмеж от болни.

Професорът съобщи също, че сега сме в стадий, когато всеки, който може, би трябвало да си остане у дома. " Всяко дружество и държавно институция да направи екипния принцип. Има указания към работодателите на уеб страницата на Националния център - на какъв брой метра би трябвало да има дезинфектанти, кой и по кое време би трябвало да поставя маските, какъв е режимът на влизане в пространствата и какъв брой души би трябвало да се събират ", добави професор Кантарджиев.

Проф. доктор Тодор Кантарджиев: Ако стопанският живот замре и всички си останат у дома за 2-3 седмици, болните ще умрат в къщите, тези, които имат потребност от друга здравна помощ, ще умрат, няма да имаме ток, вода, и ще престане, няма да има разпространяване. Но това едно цивилизовано общество не може да си го разреши и би трябвало тези, които могат да работят при съблюдаване на разпоредбите, би трябвало да се работи. Без работа - страна няма.

Той съобщи, че почти на две дни имаме случай в нов регионален град и множеството регионални центрове към този момент са с циркулация на вируса и в този момент се чака едно гладко нарастване на случаите, с цел да може да издържи здравната система.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР