БНТ Крадци разграбват бившето поделение на Строителни войски във варненския квартал

...
БНТ
Крадци разграбват бившето поделение на Строителни войски във варненския квартал
Коментари Харесай

Крадци разграбват военно поделение във Варна

 БНТ Крадци разграбват бившето отделение на Строителни войски във варненския квартал " Владислав Варненчик ". Те влизат с каруци и коли и изнасят дограма, желязо, кабели и съоръжение от пространствата.

Във военното отделение има няколко здания, които притеглят крадците. Живеещи в съседство са обезпокоени, че постройките са в неприятно положение, може да се срутят и да има потърпевши, оповестява Българска национална телевизия.

Димо Димов, комшия: Наблюдавам по какъв начин поделението се разграбва редовно. Сложиха колове, в следствие се разграбиха, влизат всевъзможни хора тука. То е безотговорно, както виждате няма никаква ограда, всеки влиза, взема си каквото му би трябвало.

Военното отделение е закрито от дълго време, а от няколко години не се охранява. През 2016-та страната трансферира парцела на Община Варна, която не може да го употребява за търговски цели.

Стоян Пасев, регионален шеф на Варна: Идеята беше да се вършат обществени действия. Едната от постройките, доколкото знам, е проектирана към този момент, приказваме за реституция на съществуваща постройка, защото се оказа, че бетонните структури са здрави.

От Община Варна обявиха, че най-голямата постройка в поделението, която е на три етажа, ще бъде употребена за обществени действия и към този момент е предоставено планиране за преустройството ѝ. Пространството към нея ще бъде облагородено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР