БНТкадър: БНТСтудентските бригади в САЩ трябваше да са в ход

...
БНТкадър: БНТСтудентските бригади в САЩ трябваше да са в ход
Коментари Харесай

Какво се случва със записалите се за студентски бригади в САЩ

БНТ

кадър: Българска национална телевизия

Студентските бригади в Съединени американски щати трябваше да са в ход от през вчерашния ден. Пандемията обаче сложи на пауза проектите на студентите и началото на бригадите беше отсрочено няколко пъти - към този момент остава за средата на юни, а на някои от искащите да работят в Америка, ще се наложи да престоят две седмици в карантина без опция да работят.

Това накара някои от студентите сами да се откажат от бригадата. Други пък още изчакват Съединени американски щати да решат дали програмата тази година въобще ще се състои.

Нели Стоилова, Асоциация на участниците в студентски бригади: За момента съм дала сумарно сред 1000-1100 $.

Тези пари към този момент са дадени. Ако има бригада, Нели ще доплати още. И сумата ще стане тройна.

Нели Стоилова, Асоциация на участниците в студентски бригади: Поне 3000 $.

Студентите обаче не престават да не знаят дали и по кое време ще пътуват. Бригадите не са анулирани, а единствено отсрочени към този момент - това е информацията и след вчерашната среща сред външния ни министър и американския дипломат.

Министерство на външните работи: Студентските бригади все още не са анулирани, а единствено отсрочени, като посолството ще осведоми обществеността, щом бъде взето решение.

Но даже да има бригади, някои работодатели към този момент са се отказали да наемат студенти. Такъв е казусът на Нели.

Нели Стоилова, Асоциация на участниците в студентски бригади: Моят шеф през март се свърза с мен тъй като са оповестили и в Сан Франциско изключително състояние.

Такъв евентуално ще е казусът и на студентите, възнамерявали да работят в този американски хотел.

Феликс Алкантара, управител рецепция в американски хотел: Ако сезонът е слаб, за жалост, ще би трябвало да се откажем от студентите.

С това стартират неприятните сюжети. В този случай българската организация, която Нели употребява за бригадата си, ще й помогне да си откри друга работа.

Нели Стоилова, Асоциация на участниците в студентски бригади: В последна сметка виновността не е моя.

Но освен работодатели отхвърлят програмата. Има и студенти, които сами са се отказали. Някои - тъй като сезонът ще бъде по-кратък.

Нели Стоилова, Асоциация на участниците в студентски бригади: Няма да могат да пътуват, да съберат задоволително пари.

Или тъй като се опасяват.

Нели Стоилова, Асоциация на участниците в студентски бригади: Най-лошият сюжет би бил да отпътува и да се разболея. Вторият най-лош е да не отпътува въобще.

Остава въпросът дали и какъв брой пари ще бъдат върнати на студентите, в случай че бригада въобще не се състои. Агенциите нямат един общ отговор. И към този момент резервират безмълвие.

Нели Стоилова, Асоциация на участниците в студентски бригади: На този стадий безусловно нищо не е ясно.

Всичко остава на изчакване.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте забр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР