БНТкадър: БНТНадявам се, че този кризисен период с дистанционно обучение

...
БНТкадър: БНТНадявам се, че този кризисен период с дистанционно обучение
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Шест български университета са участници в класирани консорциуми

БНТ

кадър: Българска национална телевизия

Надявам се, че този спешен интервал с отдалечено образование поради ковид ще отмине, той сътвори компликации, само че имаше и положителни страни - активизира ни да използваме всички запаси, които през последните години сме натрупали в региона на онлайн образованието и даже рецесията да отмине тези запаси можем да използваме при присъствено постоянно образование, сподели в студиото на " Панорама " проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Проф. Герджиков беше определен за ръководител на Съвета на ректорите. Като триумф означи приемането от мнозина ректори на промяна, която е потребна за развиването на цялата система и във щета на личните им висши образователни заведения в името на това обществото да получава качествено обучение. Като образец даде поддръжката на промяната на МОН за прекосяване от брой студенти към качество, т.е. да се финансира повече качеството. И е навредило на доста университети, само че ректорите са подкрепили промяната, съгласно която броят на местата за студенти да се понижат от 70 000 на 38 000 за 5 години, което е съвсем двойно и удря съвсем всички университети.

При отдалеченото образование, при направени доста анкети, преподавателите доста съзнателно са го осъществили, множеството часове са били взети, множеството от тях са употребявали съвсем всички вероятни средства - виртуална класна стая, не просто качени лекции и студентите са общо взето удовлетворени.

" Разбира се, не постоянно по този начин - към 25% споделят, че не са удовлетворени, че не всички лекции са взети, че тези, които са взети, са били по несъответствуващ метод, че преподавателите са желали корав доста ", означи проф. Герджиков.

Ректорът на Софийския университет разяснява и класирането на нашите университети в Европейската университетска мрежа. Миналата година нито един български университет не се класира, тъй като имаше голяма конкуренция - няколкостотин доста съществени европейски университети. Сега са класирани 5 университета са пълноправни сътрудници в такива консорциуми, един е асоцииран сътрудник.

" Шест български университета са участници в класирани консорциуми, от 24 - 6 е една четвърт ", акцентира ректорът на СУ.

Ползата от това в този интервал е опцията да с свържем с европейски и международни университети, тъй като никой в света към този момент не може да работи самичък, съобщи проф. Герджиков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР