БНТкадър: БНТЕкологичният транспорт ще свърза градовете с летищата и курортните

...
БНТкадър: БНТЕкологичният транспорт ще свърза градовете с летищата и курортните
Коментари Харесай

БНТ: Във Варна и Бургас ще се изграждат електрически градски железници

БНТ

кадър: Българска национална телевизия

Екологичният превоз ще свърза градовете с летищата и курортните комплекси. Двата най-големи черноморски града са подготвени с планове и за реализирането им ще търсят държавно и европейско финансиране.

Електрическата железница във Варна ще обслужва освен градската част, само че ще обезпечава и връзка с курортите и летището, като крайната точка ще е Аксаково.

инж. Христо Иванов, заместник-кмет на Община Варна: Целта на този план е в действителност да се реализира транспортната връзка сред новата индустриална зона, която е на територията на община Аксаково и град Варна. Разчетите на индустриалната зона са над 30 000 работни места, това е един доста сериозен човекопоток, който би трябвало да е проведен въз основата на проведен превоз.

Тепърва ще се прави стопански разбор какъв ще е най-ефективният вид - елементарна железница или монорелсова, на или над земята. При избора на реализатор ще се търси най-изгодната оферта като тип и цена.

инж. Христо Иванов: Разчитаме или от републиканския бюджет да се получат парите или да търсим различен източник на финансиране, като един екологичен превоз, който да реши тези проблеми и провокации, които ще бъдат свързани с новата индустриална зона ".

В Бургас преди 4 години са почнали изследвания за обезпечаване на трасе и парцеларен проект за бъдещата железница.

Димитър Николов, кмет на Община Бургас: Стартираха тези процеси и ние направихме изследване за трасетата, благосъстоятелност, ъгъл на завиване, разстояние от това трасе и сме подготвени с планирани стойности във връзка с построяването на бързата жп връзка за „ шатъл ".

Мотрисите ще се задействат с електрически мотори, по този начин няма да замърсяват въздуха и ще са доста по-мобилни. Ще се направи и чек пойнт бюро за регистрация на пасажерите за летището от центъра на Бургас.

Димитър Николов: Оттам ще идва да ги взима, както е по всички огромни европейски летища. Ще се чекира багажът и непосредствено ще могат да пътуват до самия терминал на политане с този бърз „ шатъл ".

Предстои да се създадат нови планове за реализирането на плановете и в двата града. В тях би трябвало да се плануват и пари за поръчителство на притежателите на частни парцели, през които ще минават железопътните линии.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР