БНТИкономиката на България ще се забави до 3% при първоначално

...
БНТИкономиката на България ще се забави до 3% при първоначално
Коментари Харесай

Световната банка: Българската икономика ще се забави до 3% растеж

БНТ

Икономиката на България ще се забави до 3% при в началото плануван по-голям напредък. Това демонстрират прогнозите на Световната банка. Те бяха показани в особено изявление за българските медии от основния изпълнителен шеф на институцията Кристалина Георгиева. Основната причина е закъснение на растежа в световен мащаб.

Основният спор, който сега се води от акционерите в Световната банка, в това число в България, е дали забавянето на стопанската система е краткотрайно и ще завърши още следващата година или става въпрос за по-сериозна рецесия.
Кристалина Георгиева, основен изп. шеф на Световната банка:  Какво значи тематиката за закъснение на растежа когато приказваме за бедността? Лоша вест. Това, което мъчно се реализира с по-висок напредък е още по-трудно да се реализира с невисок напредък. Чест прави на България че държавно управление, след държавно управление държи доста ниско дълговото задължение, това ѝ оказва помощ, само че при други страни може да е сериозен проблем.
Борбата с бедността е и тематиката, която остава измежду целите на Световната банка. Институцията е възнамерявала да вложи 200 милиарда $ през идващите пет години в битка с климатичните промени
Кристалина Георгиева, основен изп. шеф на Световната банка: Моята внучка е на 8 години, когато тя стане на 20 години през 2030 година, ние чакаме да има 100 милиона повече небогати хора на света като последица от изменението на климата. Защо това ни касае нас в България, тъй като в случай че Африка остане бедна - потокът на бежанци към Европа ще продължи.
Специално внимание международната банка отделя и на вложенията в хора. Вече 60 страни са приели това като своя задача.
Кристалина Георгиева, основен изп. шеф на Световната банка: България записва най-ниското равнище на безработица откогато стартира финансовата рецесия - 5,2% - това е на процедура цялостна претовареност. Както ни радва, това би трябвало и малко да ни тревожи, тъй като влизаме в интервал, в който не доближава висококачествена работна ръка.
 

Едно от решенията, с изключение на вноса на служащи се крие и в основаването на по-голяма връзка сред обучение и хора, т.е. да се приготвят такива чиновници, които след това ще са нужни на бизнеса.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР