БНТ Граничните пунктове на страната ни са затворени заради срив в

...
БНТ
Граничните пунктове на страната ни са затворени заради срив в
Коментари Харесай

Срив в системата затвори граничните пунктове

 БНТ Граничните пунктове на страната ни са затворени поради срив в системата, съобщи  кореспондент на Монитор.

Има омекотен режим на пропускване, като не се позволяват камиони, жители на трети страни и лица под 18 години.

Проблемът в системата е зародил преди към час. Работи се по неговото премахване.

Още от сутринта обаче от " Гранична полиция " оповестиха, че трафикът на границата със Сърбия, Гърция, Турция и Румъния е натоварен. Към 6.00 ч. сутринта на българо-сръбската граница трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " на вход за леки коли.

На българо-румънската граница трафикът е натоварен и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост-Русе " на вход за леки коли. На българо-македонската граница трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

От " Гранична полиция " припомнят, че при излизане от България на ненавършили пълноправие лица - български жители и такива с двойно поданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да бъдат предствени: документ за пътешестване – годни български паспорт или персонална карта. За децата с двойно поданство – български документ за пътешестване и непознат документ за пътешестване (при съществуване на такъв). Изисква се още оригинал на нотариално заверено документално единодушие от отсъстващия при пътуването родител.

С цел понижаване времето за инспекция, родителите/придружаващите лица авансово да приготвят и показват незаверено копие на документа за единодушие, което да остане на граничния пункт след прекосяване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР