БНТ Гигантска Менделеева таблица подредиха учениците от варненската Математическа гимназия. Така

...
БНТ
Гигантска Менделеева таблица подредиха учениците от варненската Математическа гимназия. Така
Коментари Харесай

Варненски ученици подредиха гигантска Менделеева таблица

 БНТ Гигантска Менделеева таблица подредиха учениците от варненската Математическа гимназия. Така те се включиха в отбелязването на интернационалната година на периодическата система, оповестена от ЮНЕСКО.

118 учители и възпитаници от Математическата гимназия във Варна влязоха в ролята на 118-те детайла от периодическата таблица. Техният учител по химия Антоанета Хинева избра днешния ден, който е Ден на химика, с цел да отбележат 150-години от основаването на периодичната таблица, съобщи Българска национална телевизия.

Два от огромните девненски завода помогнаха с даването на цветните фланелки, с цел да може да наподобява таблицата онлайн по този начин, както я познаваме на хартия.

Клипчето, което ще бъде направено от тази таблица ще бъде показано на огромен теоретичен конгрес в Санкт Петербург през лятото и ще бъде качено на интернационалния уебсайт на периодическата таблица.

По думите на уредниците от математическата гимназия във Варна това е най-мащабната демонстрация до момента във връзка годината на Менделеев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР