БНТФранцузите, които се самодиагностицират“ у дома с помощта на интернет

...
БНТФранцузите, които се самодиагностицират“ у дома с помощта на интернет
Коментари Харесай

Медици: Не си поставяйте диагнозата у дома

БНТ

Французите, които се „ самодиагностицират “ вкъщи благодарение на интернет преди да отидат на доктор, бъркат в оценката си в 91% от случаите, сочи ново проучване, представено от в. „ Паризиен “.

Проучването на основана в Лион организация е интервюирало 300 лекари по въпроса за феномена, при които пациентите търсят информация за признаците онлайн преди да потърсят помощ.

Така е станало ясно, че 83% от лекарите са имали случаи на „ самодиагностицирани пациенти “, които по-късно отишли за консултация.

Почти половината (46%) от тези пациенти „ постоянно бъркат “ за здравословното си положение, а още 39 на 100 „ доста рядко уцелват “, а още 6% в никакъв случай не „ познават “ хипотетичното си заболяване.

По-малко от 10 на 100 „ постоянно “ или „ неведнъж “ имат верен метод към признаците си, демонстрира проучването.

Здравните уеб страници могат да предложат на пациентите забележителна информация за положението им, споделят лекарите, само че могат да провокират и суматоха или ненужна паника, когато хората сметнат, че нещо безобидно е съществено заболяване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР