БНТДраматичен доклад за климата представиха експерти от ООН. Нивото на

...
БНТДраматичен доклад за климата представиха експерти от ООН. Нивото на
Коментари Харесай

Драматична прогноза за климата в нов доклад на ООН

БНТ

Драматичен отчет за климата показаха специалисти от Организация на обединените нации. Нивото на Световния океан се повишава доста по-бързо, в сравнение с се предполагаше до момента. С бързи темпове се топят и ледниците. Ако наклонността не бъде овладяна, в средата на века ще има стотици хиляди климатични бежанци.

Унищожителни наводнения, които до момента се случваха един път на век, след 2050-та ще се образуват всяка година. Опасността може да изтрие от картата на Земята островни страни и да наводни мегаполиси като Ню Йорк и Шанхай.
Кристина Диксън, старши специалист в Агенцията за следствие на околната среда, Лондон: Този отчет е предизвестие към хората. До 2100-та година равнището на океана може да се повиши с 1 метър и 10 сантиметра.
Заплаха, която ще засегне над 1 милион души.
Валери Месон - Делмот, участник в Междуправителствената експертна група за климата: Дори в случай че световното стопляне бъде ограниченo до 2 градуса по Целзий, към една-четвърт от постоянно замръзналата земя ще изчезне до края на века.
Фактите за климата са събрани на 900 страници. Докладът е направен от 100 специалисти от повече от 30 страни.
Дебра Робъртс, съпредседател на Междуправителствената експертна група за климата: Докладът дава в детайли обстоятелства, с цел да могат хората, общностите и държавните управления да се оправят с невиждания преход в климата.
Според учените, заплашителните процеси са необратими, само че към момента могат да бъдат овладяни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР