БНТДоставката на втората партида компоненти от руските противозенитни комплекси С-400

...
БНТДоставката на втората партида компоненти от руските противозенитни комплекси С-400
Коментари Харесай

Приключи доставката на втората партида руски комплекси С-400 за Турция

БНТ

Доставката на втората партида съставни елементи от съветските противозенитни комплекси С-400 е приключена през днешния ден на военновъздушната база „ Мюртед “ край Анкара, оповестиха от турското военно министерство, цитирани от БНР. Третата партида детайли на системата с отдалечен обхват на деяние ще бъде доставена по море и ще включва 120 ракети от друг вид.

Доставката на втората партида елементи стартира на 27 август - денят, в който турският президент Реджеп Ердоган се насочи на изненадващо посещаване в Русия, където с съветския си сътрудник Владимир Путин обсъждаха обстановката в Сирия и опциите Анкара да закупи съветски бойни самолети.

Доставката приключва единствено ден преди идната на следващия ден в турската столица среща на държавните глави на Иран, Русия и Турция, отдадена на Сирия.

Турция закупува от Русия 4 батареи от комплексите. Всяка една от тях се състои от 1 мобилен команден и радарен център и 8 установки с 4 пускови тръби за ракети всяка.

До момента Турция е единствената друга страна, с изключение на Китай, на която Москва се е съгласила да продаде комплексите С-400.

В Русия се организира образование на турски боен личен състав за работа със системите и се чака те да бъдат приведени в бойно дежурство през април следващата година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР