БНТДърводобивът не е неотложен според контролиращите органи и затова в

...
БНТДърводобивът не е неотложен според контролиращите органи и затова в
Коментари Харесай

Африканската чума по свинете създава проблеми за дърводобива

БНТ

Дърводобивът не е наложителен съгласно контролиращите органи и по тази причина в инфектираните зони той е неразрешен. Но в Смолянско от него се препитават доста хора.
Емил Комитов - лесовъд на частна процедура: Нямаме нито един огромен свинекомплекс на територията на региона. Имаме към 190 предприятия дървопреработващи, това са цехове и това всичкото би трябвало да спре за два месеца. А това са загуби за безусловно всички.
Въпреки това ограниченията би трябвало да се съблюдават, стана ясно на срещата със заместник-министъра на земеделието Атанас Добрев в Смолян. Най-потърпевш е регионът на Забърдо, където даже естествената забележителност Чудните мостове попада в неразрешената зона. Дърводобивните компании към този момент имат позволение да извозват отсечената до в този момент дървесина, съхранявана на склад в гората. На срещата стана ясно още, че няма да има проблеми с доставката на дърва за огрев за популацията в страната.
Атанас Добрев - зам.-министър на земеделието, храните и горите: Бих се обърнал към хората на обитаемоте места, колкото се може по-бързо, до момента в който е толкоз хубаво, топло времето, да извършат доставка с дърва за огрев, с цел да не се провеждат след туй като стартират преваляванията, неприятното време, да почне спекулативна цена на дървесината. И изрично желая да заявя - няма да има повишаване на дървата за огрев за локално население.
За спазването на ограниченията против африканската чума в България следва одит на Европейската комисия, стана ясно още на срещата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР