БНТДа не се променя шофьорският изпит преди новата система да

...
БНТДа не се променя шофьорският изпит преди новата система да
Коментари Харесай

СБА призова да не се прибързва с промените в шофьорските изпити

БНТ

Да не се трансформира шофьорският изпит преди новата система да бъде тествана, приканиха от Съюза на българските автомобилисти. А от автомобилния отрасъл не харесват предлагането изпитът по кормуване да бъде на напълно чужд автомобил вместо на образователния, с който са привикнали кандидат-шофьорите. Още по тематиката от Николай Минков.

Преди седмица държавното управление одобри промени в активността на автомобилната ревизия, предвиждащи шофьорския изпит да се организира без наличието на инструктора, в тъй наречените " бели коли ", вместо в образователните, където са се готвили курсистите.

В момента един на практика шофьорски изпит лишава към 25 минути като курсистът наложително би трябвало да потегли и да спре, да направи няколко комплицирани завоя вдясно и вляво, наложително да паркира в действителни условия на заден ход, като целият изпит се следи с видеокамера в действително време по интернет.

Инструкторът Ивайло Славков предвижда всеобщо скъсани курсисти при шофиране с непозната кола.
Ивайло Славков- автоинструктор: Не си представям по какъв начин един човек, който се образова на една кола, колкото и часове да е взел, ще се качи на нов автомобил на него. Какво е времето за акомодация, по какъв начин ще свикне с потегляне, със прекъсване, с габаритите на автомобила? На изпита би трябвало да се качи и незабавно да стартира да кара. Ще бъде всеобщо невзимане на книжки на градско, по този начин си го представям.
Според автомобилния играч Калин Бенчев младите водачи в допълнение ще се стресират, в случай че изпитните задания, при кормуването и маршрута се подават от електронна система и без инструктор до тях.
Калин Бенчев - авто играч: Кандидат-шофьорът постоянно се усеща сигурен, когато човек, който го образова, седне с него в автомобила. В един миг сяда и почва да получава едни команди от GPS, които до момента може би не е привикнал не и виждал, не е чувал.
Според Съюза на българските автомобилисти новите правила са признати преждевременно.
Емил Панчев - СБА: Тези неща, съгласно мен, би трябвало да се вкарват първо като се опитват, ревизират на процедура и тогава да се вкарват.
От Министерството на превоза дадоха обещание да обсъдят с сектора новите правила за работа на ДАИ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР