БНТБулфотоБившият барабанист на британската рок група Юрая Хийп, Лий Кърслейк

...
БНТБулфотоБившият барабанист на британската рок група Юрая Хийп, Лий Кърслейк
Коментари Харесай

Почина бившият барабанист на Юрая Хийп Лий Кърслейк

БНТ

Булфото

Бившият барабанист на английската рок група " Юрая Хийп ", Лий Кърслейк умря вна 74-годишна възраст, оповестява музикалното списание " Rolling Stone ".

Според изданието повода за гибелта на музиканта, взел участие и в записа на първите два албума от групата на английския рок музикант Ози Озбърн - Blizzard of Ozz (1980) и Diary of a Madman (1981), е рак на простатата.

Смъртта на Кърслейк е доказана от китариста и създател на песни на " Юрая Хийп " Кен Хенсли:

" С най-голяма горест в сърцето ви оповестявам, че Лий Кърслейк, мой другар от 55 години и най-хубавият барабанист, с който съм свирил, загуби борбата си с рака през днешния ден в 3:30 сутринта. Слава Богу, той умря умерено, ще ни липсва доста ", цитира списанието думите на Хенсли.

Китаристът на групата Мик Бокс разяснява тъжната вест.

" Лий беше един от най-хубавите хора на Земята. Освен че ми беше като брат, той беше и необикновен барабанист, артист и създател на песни. Той обичаше живота без изключение и беше доста обичан от почитателите си, както и от всички, които срещна по пътя си ", написа Бокс във Facebook.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР