БНТБританският парламент се разпуска за втори път. Спирането на работата

...
БНТБританският парламент се разпуска за втори път. Спирането на работата
Коментари Харесай

Британският парламент се разпуска до 14 октомври

БНТ

Британският парламент се разпуска за повторно. Спирането на работата на Камарата на общините ще е до 14 октомври. Тогава депутатите ще се съберат още веднъж, за речта на кралицата, с която се открива новата парламентарна сесия. Три дни по-късно европейските водачи идват в Брюксел на последната си среща на върха преди датата на напускането на Англия.

Британският парламент се разпуска за повторно в границите на един месец. На 9 септември Борис Джонсън го разпусна за пет седмици и си навлече гнева на депутатите, че по този метод заобикаля контрола на Народното събрание за Брекзит.

Върховният съд на страната постанови, че министър председателят е нарушил закона, като е подвел кралицата с претекстовете за разпускането и е лишил Народното събрание от конституционната му функционалност да упражнява надзор. След това Народното събрание възобнови работата си.

Сега към този момент се приема, че претекстът за разформироване в действителност е поради речта на кралицата, планувана на 14 октомври. С нея се афишира законодателната стратегия на държавното управление.

Разпускането на Народното събрание обаче остана в сянката на други трагични събития, които бяха наречени „ игра на обвинявания ". Източник на държавното управление разгласи, че след телефонен диалог сред Борис Джонсън и немския канцлер Ангела Меркел постигането на договорка става невероятно, тъй като Меркел упорствала Северна Ирландия да остане в митническия съюз.

От Европейската комисия се изненадаха от изказвания на Лондон, че договарянията са пред неуспех в случай, че двете страни се срещат в Брюксел.

Междувременно Борис Джонсън си контракти среща в Дъблин с ирландския министър председател Лио Варадкар в околните дни, на което се гледа като финален късмет да бъде избавен Брекзит без договорка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР