БНТБлизо 49 000 зрелостници утре ще се явят на задължителна

...
БНТБлизо 49 000 зрелостници утре ще се явят на задължителна
Коментари Харесай

Близо 49 000 зрелостници ще се явят на матура по БЕЛ на 1 юни

БНТ

Близо 49 000 зрелостници на следващия ден ще се явят на наложителна матура по Български език и литература. Випускът, който трябваше да се приготви онлайн за държавните зрелостни изпити, ще би трябвало да премине и през по-различна организация на осъществяване на изпита.

Вратите на 119 СУ " Акад. Михаил Арнаудов " са запечатани още от петък. Въпреки, че близо 3 месеца учебните заведения в страната бяха празни, в този момент е наложително да бъдат дезинфекцирани всички коридори и стаи, тъй че зрелостниците да са оптимално спокойни и да пишат без да се тормозят.

Още 722 учебни заведения в страната наподобяват по този метод и към този момент са подготвени за на следващия ден сутринта, когато 48 582-ма възпитаници ще бъдат посрещнати. Тази година, както се очакваше, това ще се случва при много по-стриктни условия. Някои възпитаници може и да не бъдат позволени, в случай че да вземем за пример имат някакви признаци.

Сутринта, чакайки своя ред за влизане, учениците би трябвало да са с маски, само че могат да ги смъкват по време на изпита.

Въпросът кой създател ще се падне тази година сякаш е помрачен от различен въпрос.

Димитрина Георгиева - 119-то СУ " Акад. Михаил Арнаудов ": Относно ограниченията най-вече се тормозя.

За да спестят тези терзания, учебните заведения от дълго време са почнали да се приготвят - освен с хартия.

Диян Стаматов - шеф на 119-то СУ " Акад. Михаил Арнаудов ": Огромно количество препарат.

И голяма организация. Директорите на над 700 учебни заведения в страната би трябвало към този момент да са помислили за всичко. От влизането, с цел да няма опашки:

Вихра Ерамян - шеф на езикова гимназия " Иван Вазов ", Пловдив: При нас влизането на учениците е проведено в два входа. Тук сутринта ще бъдат подредени оранжеви конуси, с цел да дефинира 1,5 м. сред всяко дете.

Диян Стаматов - шеф на 119-то СУ " Акад. Михаил Арнаудов ": Ще има здравно лице, което ще мери температурата с инфрачервен термометър.

През дезинфекцията в коридорите, стаите и местата, на които ще се сяда.

Вихра Ерамян - шеф на езикова гимназия " Иван Вазов ", Пловдив: В момента към този момент стаите са запечатани и са подготвени, и дезинфекцирани, и подредени.

Уточнен е и оптималният брой на учениците в една зала.

Д-р Росица Георгиева - шеф на Регионално ръководство на образованието - Русе: Ще бъдат по 10 в стая.

Достатъчно отдалечени един от различен.

Диян Стаматов - шеф на 119-то СУ " Акад. Михаил Арнаудов ": Поне метър и половина, два.

Квесторите също ще бъдат предпазени.

Вихра Ерамян - шеф на езикова гимназия " Иван Вазов ", Пловдив: За целия личен състав - шлемове, маски, ръкавици.

А на зрелостниците, които на следващия ден ще дойдат тук са обяснени всички изключителни условия.

Димитрина Георгиева - 119-то СУ " Акад. Михаил Арнаудов ": Трябва да си носим транспарантен плик да си сложим движимостите, всички тези ограничения да гледаме да ги спазим, с цел да не бавим времето и останалите.

Като им е напомнено и най-важното в тазгодишната обстановка.

Диян Стаматов - шеф на 119-то СУ " Акад. Михаил Арнаудов ": Ако някой от зрелостниците има свои подозрения, че има проблем със здравето си, е желателно да остави явяването си за септември.

Така с изключение на познания и умения и нужните документи, този випуск би трябвало да дава отговор на още едно условие - температура в границите на естественото.

Диян Стаматов - шеф на 119-то СУ " Акад. Михаил Арнаудов ": От всичко си остава най-важно здравето.

Изпитът стартира на следващия ден в 9:00 часа, само че шефовете предизвестяват учениците да не чакат последния миг, тъй като спазването на всики ограничения изисква време.

Както и всяка друга година, зрелостниците наложително би трябвало да носят документ за идентичност, служебна записка, химикал, който написа с черен цвят и транспарантен найлонов плик, в който да държат движимостите си по време на изпита.

По време на изпита те ще бъдат следени с изключение на от квестори - и от видеокамери.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР