БНТ9-годишно момче от Плевен спечели златен медал на световен конкурс

...
БНТ9-годишно момче от Плевен спечели златен медал на световен конкурс
Коментари Харесай

9​-годишно момче от Плевен спечели златен медал на конкурс в Токио

БНТ

9-годишно момче от Плевен завоюва златен орден на международен конкурс за детска рисунка в Токио. Авторитетната конкуренция се организира към този момент 49 години, а в тазгодишното й издание са взели участие над 50 000 рисунки на деца от 36 страни. Творбите са оценени от известни японски художници, множеството шефове на галерии и арт-музеи.

Румен Константинов печели състезанието в своята възрастова група с пастелната рисунка „ Моята котка ". Момчето посещава арт школа от три години и към този момент има доста интернационалните награди. Малкият създател споделя, че светът през очите на художника е по-различен и по-цветен.
Румен Константинов: Когато влязох в ателието, ми се рисуваше нещо разнообразно, друго и взех решение да обрисувам котка. Пъстра, цветна и пред нея има една купичка с риба и тя се усещаше щастлива.
Румен обича да рисува портрети на хора и животни. Предпочита боите и пастелите пред флумастрите.
Румен Константинов: Аз обичам да употребявам жълто, зелено, синьо, оранжево и алено. Най-много тези са ми най-любимите цветове.
Рисунките на Румен са извънредно забавни, тъй като отразяват неговата артистичност и ученолюбивост, счита арт-педагогът Майя Ананиева.
Майя Ананиева, арт-педагог: Моята цел е да събудя тази артистичност у децата и оптимално да я покажем, тъй като измежду едно море от толкоз доста детски произведения, които отразяват разнообразни култури, би трябвало да бъде неповторима.
В арт каталога на реномирания конкурс участват и още две произведения на плевенски деца. Румен дружно с всички от школата към този момент са подготвени с рисунки за идващите състезания - в Словения и в Турция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР