БНТ2 млн. лв. отпуска държавата за борба с комарите по

...
БНТ2 млн. лв. отпуска държавата за борба с комарите по
Коментари Харесай

Правителството отпуска 2 млн. лв. за борба с комарите по Дунав

БНТ

2 млн. лева отпуска страната за битка с комарите по поречието на Дунав. Решението беше взето на съвещанието на Правителството по искане на крайдунавските общини. Пръскането ще се извърши със самолети.

За последните три месеца в Русе против комари е пръскано 10 пъти, само че резултат няма. Популацията им се усилва поради преваляванията и високите равнища на река Дунав. Местните поданици са привикнали с наличието им, само че са разтревожени поради болестите, които комарите носят.
Теодора Георгиева: Тук е призрачен сън вечер. Въобще не излизаме в парка.Силбие Сали: Ей, доскоро сме ухапани и затуй се прибираме. Може би на децата им се играе, само че...Здравка Пенчева: „ Цялата съм наядена, то се вижда.
Премиерът Бойко Борисов прикани всички виновни институции да се координират в битката с комарите. Започва напръскване от самолети.
Бойко Борисов, министър-председател: Там, където фактически има като злополучие, незабавно да го афишират, тъй като непосредствено да разпореждаме и да пратим. Защото това би трябвало със аероплан да се пръска двукилометрова зона към Дунава. В рамките на днешния и утрешния ден, и Министерството на вътрешните работи да предизвестява, и надлежно, че ще създадем такива дейности, с цел да спасим хората от това злополучие.
Подобно напръскване със самолети е правено преди четири години и е дало положителни резултати.
Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите: „ Имаше добър резултат, не е нещо ново за Българска организация за сигурност на храните и се надявам да бъде направено, също по този начин, дейно и, несъмнено, по допустимо най-бързия метод. Очакванията са, че до няколко дни би трябвало да започва процесът.
За да има по-голям резултат третирането ще бъде съобразено с графиците на общините, както в България, по този начин и от румънската страна на реката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР