БНТ трябва да защитава националните интереси, политическите решения ги взимат

...
БНТ трябва да защитава националните интереси, политическите решения ги взимат
Коментари Харесай

Емил Кошлуков: БНТ трябва да направи повече по темата Северна Македония

БНТ би трябвало да пази националните ползи, политическите решения ги взимат политиците. Българска национална телевизия би трябвало да направи повече във връзка с Република Северна Македония - не е задоволително просто да отразим в новините, да поканим посетител или да създадем референдум по тематиката. Ако ние създадем референдум за езика, в случай че създадем спомагателни филми, в случай че покажем гръцкия образец, това ще помогне на българското общество да осмисли по-добре връзките си с Република Северна Македония, това е ролята на публичната медия.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 122
Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " изпълнителният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

По думите му, в случай че Българска национална телевизия направи филм за гръцката история, БТВ и NOVA няма да го създадат, това е значимо за обществото, не за комерсиалните малките екрани. " Ако приемем, че добросъседството и влизането в Европейския съюз са значими и за Сърбия е по този начин, и за Румъния. С Македония казусът е историята, македонската еднаквост е артикул, който е нов. Аз мисля, че кабинетът постъпва вярно, без разговор няма да стане ", добави Емил Кошлуков.

Той разяснява, че може да се види опитът на Гърция в тази посока. " На Гърция ѝ лиши 25 години да оправи географията на Република Северна Македония, на нас може да ни отнеме 25 години да оправим историята. Не желанието, а правата за лъчение пречат сега БНТ1 да се излъчва в Република Северна Македония. Ние в Българска национална телевизия не субтитрираме македонския език ", сподели още Емил Кошлуков ", добави Емил Кошлуков.

Според него Българска национална телевизия се оправя добре и това се вижда в резултатите и в пазарния дял. " Необходими са повече средства, само че този проблем го има и Би Би Си. Пускаме филми за Стефан Данаилов, за Блага Димитрова, тъй като би трябвало да съхраним паметта за тези хора, пускаме 10 кино лентата в този момент, през март започваме да снимаме още 10 ", сподели още Емил Кошлуков.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 122  Създават се четири междуведомствени работни групи за съдействие с РСМ Създават се четири междуведомствени работни групи за съдействие с РСМ  Румен Радев организира телефонен диалог със Стево Пендаровски Румен Радев организира телефонен диалог със Стево Пендаровски  Даниел Митов: Ентусиазмът на Петков по тематиката Македония контрастира с публичното мнение в България

Даниел Митов: Ентусиазмът на Петков по тематиката Македония контрастира с публичното мнение в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР