БНТ спира предаването Открито на Валя Ахчиева и обявява вътрешен

...
БНТ спира предаването Открито на Валя Ахчиева и обявява вътрешен
Коментари Харесай

БНТ спира предаването на Валя Ахчиева и обявява вътрешен конкурс за ново

БНТ стопира предаването " Открито " на Валя Ахчиева и афишира вътрешен конкурс за ново предаване за проверяваща публицистика, оповестиха от медията.

Решението е взето през днешния ден от Управителния съвет след разискване с Дирекция " Информация ". Предложения за новия формат може да дава всеки от публицистите в малкия екран до 20 март 2019 година, прецизират от пресцентъра.

В известието се показва, че с цел да се осигури максимална равнопоставеност при кандидатстването с концепции на всички публицисти, актуалният тв формат ще бъде краткотрайно спрян.

" Водена от публичната си задача, Българска национална телевизия непрекъснато работи по използването на високи професионални стандарти и прецизното съблюдаване на законодателството, етичните правила и положителната журналистическа процедура. Редакционната самостоятелност продължава да бъде безспорен приоритет на управлението, а решението за вътрешния конкурс цели да надгради и осъвремени достиженията на най-хубавия журналистически екип в България ", показват от Българска национална телевизия.

“Вече 60 години Българската национална телевизия е пример за качествена и задълбочена публицистика. По създание, състезанието не е просто метод да “си сверим часовника ” с най-хубавите и сполучливи мостри. Ние желаеме да качим проверяващата публицистика на последващо равнище, само че също по този начин - да отворим почтен и открит спор за работата на гилдията като цяло ”, казва генералният шеф на публичната телевизия Константин Каменаров.

“В същия времеви слот ще продължим да излъчваме мощния документален формат “В кадър ”, донесъл не една и две награди на Българска национална телевизия. Качествената проверяваща публицистика има непокътнато място и в ежедневните ни публицистични излъчвания, както и в излъчванията на “По света и у нас ”, декларира още Константин Каменаров.

По време на състезанието Българската национална телевизия ще провежда и полемика за проверяващата публицистика с представители на Обществения съвет, Съвет за електронни медии и съсловни организации. На нея ще се обсъдят новите трендове, журналистическите провокации, правната рамка и опита на европейските публични малките екрани в областта на проверяващата публицистика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР