БНТ ще закрие с концерт на 16 септември (събота) първия

...
БНТ ще закрие с концерт на 16 септември (събота) първия
Коментари Харесай

Лидия Ганева закрива първия етап на кампанията на БНТ „Прозорец към Родината“

Българска национална телевизия ще закрие с концерт на 16 септември (събота) първия стадий на акцията в поддръжка на българските учебни заведения зад граница - „ Прозорец към Родината ". Събитието стартира в 18:30 часа, в границите на ревюто „ Алея на книгата ", до паметника на Алеко Константинов, на столичния бул. „ Витоша ".

С осъществявания на младите танцьори от „ Роберта балет ", на 6-годишната певица Магдалена Илиева и атрактивните брейкъри от школата " Pachoville ", екипът на Българска национална телевизия ще закрие националната дарителска акция. Специален посетител на събитието ще бъде очарователната Лидия Ганева, която показа страната ни в 14-то издание на песенния конкурс Детска Евровизия предходната година в Малта.

Водещ на събитието е журналистката от Българска национална телевизия Марина Матева, която дружно със своите известни сътрудници от новинарските излъчвания „ По света и у нас " - Радина Червенова и Даниел Михайлов - станаха посланици на акцията „ Прозорец към родината ".

В повече от 200 учебни заведения отвън страната над 20 000 български деца учат родния език и история. В тяхна поддръжка българи от цялата страна подариха сниги в границите на акцията на Българска национална телевизия. Ученици от Петрич, Стара Загора, Своге, Попово и други селища подеха самодейността на публичната телевизия и събираха пособия и книги за своите връстници. Кампанията на Българска национална телевизия притегли доста културни институти, които откриха пунктове за събиране на дарения и разпространяваха акцията. Редица издателства също се причислиха към апела на Българска национална телевизия.

В идващия стадий от акцията следва дарените учебници и пособия да бъдат доставени до българските учебни заведения на територията на цяла Европа.

Кампанията на Българска национална телевизия „ Прозорец към Родината " се реализира с поддръжката на книжарници „ Хеликон " и логистична компания „ Спиди ".

Заповядайте на закриващото събитие на първия стадий от акцията на Българска национална телевизия „ Прозорец към родината " в събота (16 септември) от 18:30 часа на „ Алеята на книгата " в София!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР