БНТ ще възстанови стара своя традиция, като възроди т.нар. телевизионен

...
БНТ ще възстанови стара своя традиция, като възроди т.нар. телевизионен
Коментари Харесай

Кошлуков за Умно село: 20 години един и същи човек прави едно и също предаване

 Българска национална телевизия ще възвърне остаряла своя традиция, като възроди така наречен ефирен спектакъл, оповестиха в утринния блок на националната телевизия генералният ѝ шеф Емил Кошлуков и шефът на Народния спектакъл Мариус Донкин.

" Веднъж в едно изявление пътем загатнах, че би било добре да се възвърне телевизионния спектакъл. Благодаря на господин Кошлуков, който доста бързо и организационно оказа помощ това да се случи ", сподели Донкин.

Ние можем да произведем освен това, изясни генералният шеф на Българска национална телевизия.

" Ние сме длъжни по закон да даваме достъп на хората до такова изкуство. Имаме записани неща, имаме и нови, които би трябвало да създадем, тъй като това е културна памет. Аз желая да създадем съдействие с културните институции - би трябвало да създадем роман за театъра, един сериал от 10 епизода за историята на Народния спектакъл. Същото би трябвало да стане и с Операта, балета, ами за музей за какво да не създадем? ", добави Кошлуков.

Емил Кошлуков разяснява рецензиите във връзка свалянето от ефир на предаването " Умно село ".

" Има едни хора, които, като им спреш заплатата, пада цялата просвета в страната. С цялото ми почитание, след 20 години, еднакъв човек прави едно и също предаване, в една и съща телевизия. Той към този момент се е развил... ", съобщи генералният шеф.

И добави: " Ако приемем, че Ути прави кулинарно предаване и приемем, че ние не вършим, разбирате логиката да вземем външен продуцент. Но в документалистика и очерци ние го имаме, ние го вършим това нещо. Всеки един от продуцентите в Дирекция " Програма " ще ви направи подобен очерци, такова предаване. Само откогато аз съм в малкия екран, съм пуснал четири предавания за просвета. "

Ново в програмата

От началото на годината по Българска национална телевизия тръгват няколко нови излъчвания. Едно от тях е музикалното " Моят плейлист ", което ще се излъчва всеки вторник от 22 ч с водещ радиожурналкистът от " Тангра " Васил Върбанов.

На 15 януари започва ново проверяващо предаване - " Следите остават " с Богдана Лазарова, която е дълготраен проверяващ публицист.

Още този уикенд - 11 и 12 януари, стартира и новата рубрика  " След новините ". Тя ще се излъчва след централната емисия " По света и у нас ", а първото ѝ издание ще е за водната рецесия в Перник.

Скоро в ефира на Българска национална телевизия феновете могат да чакат и новото развлекателно шоу с водещ музиканта Добрин Векилов - Дони.

Търсят се стажанти

Българска национална телевизия започва и стажантска стратегия " Българска национална телевизия Академия ", която ще даде опция за образование и развиване на млади фрагменти от НАТФИЗ, Софийския университет, УНСС, Нов български университет, бе обявено още в изявлението.

" Искам да го създадем, да го разпишем като образователна стратегия. Проведохме диалози и с Европейския съвет за радио и телевизия - EBU, с цел да дойдат и техни обучители ", разясни Емил Кошлуков.

Той коментира и подготвяните промени в медийното законодателство, свързани с финансирането на публичната телевизия:

" Най-важното е финансирането. Искаме доста ясно да се знае частта на дотацията по какъв начин се дефинира, с цел да знаем ние какви пари ще вземем следващата година и те би трябвало да са повече от това, което имаме в този момент. Вярвам, че този път ще имаме схващане. Депутатите са склонни да поддържат един добър закон. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР