БНТ ще потопи зрителите в соцносталгия навръх Великден, когато двама

...
БНТ ще потопи зрителите в соцносталгия навръх Великден, когато двама
Коментари Харесай

"Порталът" към соцминалото се отваря по БНТ

БНТ ще потопи феновете в соцносталгия точно на Великден, когато двама пътешественици във времето ще се върнат в 1979 година. Точно във вечерта на празника започва излъчването на новия български сериал " Порталът ".

" В миг, когато пътуването в пространството е затруднено, сюжетът ще предложи ненадейно премеждие на феновете от всички генерации, допълненo с доста музика от 70-те години ", написа в прессъобщението на публичната телевизия. Очаква ни " впечатляващ каст от надарени артисти, престъпен колорит и взор към предишното. "

Сериалът, който е продуциран от " Мирамар филм " ( " Вездесъщият ", Love.net) е в шест епизода и ще се излъчва всяка неделя вечер от 21 ч. В първия епизод ще забележим престъпния психолог Крум Бонев (в ролята Велислав Павлов), чийто живот от дълго време е влезнал в коловоза на рутината. Всичко се прекатурва, когато на вратата му се появява натрапен посетител от предишното – неговият от дълго време липсващ вуйчо доцент Димо Троянов-Джингиби (прякор, който в още по-далечното минало е употребен и за Левски), който наподобява все по този начин млад и неизменен. Оказва се, че съществува портал на времето и Крум попада 40 години обратно в социалистическа България от 1979 година Скоро си дава сметка, че е в точното време, когато би могъл да промени трагичната орис на фамилията си. 

„ Сънуването на детството и „ пътуването ” към него са неща, които подсъзнателно или не, непрекъснато върша “, споделя Велислав Павлов. „ Премислянето на обстановки от предишното, в които съм дете и въпросът „ Какво бих направил по различен метод? ” са част от подреждането на огромната картина за всеки от нас. "

Необяснимата опция за квантов скок в друго време е открита от доцент Димо Троянов - Джингиби (в ролята Александър Кънев) – леко отвеян академични учител по физика. По същото време, когато Крум Бонев се връща в 70-те години, той пък се сблъсква с 2019 година, с развиването на технологиите и промените в обществото. „ По някаква подигравка единият ми дядо беше физик, даже е имал напреднали разработки за уреда за нощно виждане, само че му ги лишават “, споделя изпълнителят на ролята Александър Кънев. „ За страдание, не съм имал опция да поддържам връзка доста с дядо. Затова се свързах с моя другар Георги Гаврилов, който е нуклеарен физик, с цел да ме вкара в света на тази просвета.След фотосите на сериала, слухът ми се изостри за използването на думата „ портал “ в всекидневието. Това е място на прекосяване, на продан. Порталът е граница, а там постоянно е забавно. “

В " Порталът " ще забележим незабравимата Татяна Лолова в последната й кино роля, а в сериала ще й партнират още Мария Стефанова, Стефка Янорова, Михаил Мутафов, Герасим Георгиев-Геро, Дарин Ангелов, Радена Вълканова и други, както и певицата Мария Илиева в ролята на Йорданка Христова. 

Режисьор е Илиян Джевелеков, който е и създател на сюжета дружно с Матей Константинов и Нели Димитрова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР