БНТ с нов детски сериал за цялото семейство. Излъчването на

...
БНТ с нов детски сериал за цялото семейство. Излъчването на
Коментари Харесай

Предпремиера на новия сериал на БНТ Островът на сините птици

БНТ с нов детски сериал за цялото семейство. Излъчването на " Островът на сините птици " стартира на 1 юни - деня на детето, в 19 часа по публичната телевизия. А в този миг е премиерата на кино лентата пред аудитория в кино " Култура ".

Атмосферата на премиерата е приповдигната, даже тя да е единствено пред креативния екип, публицисти и хора на изкуството.

Събитието е знаково и поради различен факт, че подобен авантюристичен сериал с присъединяване на деца не е юридически от десетилетия - от славното минало на българското кино, което помни филми като " Войната на таралежите ", " С деца на море " и " Васко да Гама от село Рупча ".

Един от актьорите в новия сериал " Островът на сините птици " - Михаил Мутафов е взел участие във кино лентата " С деца на море " преди 48 години.

Иначе славното актьорско наличие е даже фамилно - Иван Бърнев, Маргита Гошева и техният наследник Матей са в основните функции. Матей взе участие с още 4 други фантастични деца.

Режисьори на лентата са нашумелия тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов, които направиха някои от най-стойностните филми в последно време - " Слава " и " Урок ".

Филмът употребява за сценарна основа романа „ Островът " на писателя и публицист Александър Секулов.
Боряна Пунчева - продуцент: На първи юни започва сериалът. Събота и неделя от 19:00 часа. Това не е филм за деца, това е филм за цялото фамилията. Тъй като имаме вяра, че родителите са гледали " Синьо лято " и други детски филми, и в този момент дружно с децата си ще гледат едно прелестно лято. Децата са на равнището на професионалните артисти в този сериал. Продуцент е " Red Carpet ".
В началото на лятото сигурни сме сюжетът ще ви заплени. Той е доста настоящ - родителите не разрешават на децата си да употребяват мобилните си телефони и таблети и те се оказват в обстановката, в която би трябвало да играят дружно - по този начин се връщат в същинското детство на ожулени колена и приключенията, което сме имали ние да вземем за пример. И скоро въображението им ги забърква в търсене на богатство на остров, до който може да се стигне единствено с лодка.

Игри и инциденти с всички премеждия и изненади, които могат да ги съпътстват.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР