БНТ с документален филм за големия пианист Ричард КлайдерманЕкип на

...
БНТ с документален филм за големия пианист Ричард КлайдерманЕкип на
Коментари Харесай

БНТ с документален филм за големия пианист Ричард Клайдерман

БНТ с документален филм за огромния пианист Ричард Клайдерман
Екип на Българска национална телевизия снима документален филм за световноизвестния френски пианист Ричард Клайдерман. Журналистът Айше Сали и нейните сътрудници се срещнаха с фамозния музикант в сърцето на Париж, където преди четири десетилетия в зала „ Плейел “ стартира неговата блестяща концертна кариера. Продукцията се осъществя в партньорство с организация „ Кантус Фирмус “, а премиерата в ефира на публичната телевизия ще бъде на 21 октомври в документалната поредност „ В кадър “, от 21:45 ч.

"Филмът за Ричард Клайдерман е завръщане към творбата, с което го познава и обича публиката – „ Балада за Аделин “ и към мястото, откъдето славата му поема по света. Това е трогателен роман за дългия път към огромните подиуми, сниман точно там, където е бил първият му концерт в Париж. В този филм музиката носи и красивото лице на Аделин, любовта на публиката и силата на правилните другари и незаменимия екип", споделя Айше Сали.

Режисьор на кино лентата е Станислав Терзиев, оператор - Миглена Гайдарова, режисьор по монтажа Филип Петков. Весела Смилец е редактор на лентата, съветник е Елка Рускова, а продуцент - Надя Обретенова.

„ За нас с Ричард беше голямо наслаждение да участваме в фотосите и оценяваме мощната ангажираност и високия професионализъм на българския екип “, показа Оливие Тусен, управител на пианиста. „ Очакваме с неспокойствие да забележим готовия филм “, добави още той. Веднага след фотосите за кино лентата на Българска национална телевизия, Клайдерман се насочи на следващата концертна обиколка, този път в Съединени американски щати, Австралия и Нова Зеландия.

Ричард Клайдерман отбелязва 40 години на сцената със международно турне, което в границите на две поредни години минава през Европа, Азия и Америка. Част от него са и идните му концерти в София и Варна в края на тази есен. На 29 ноември пианистът ще свири в зала 1 на НДК, съпроводен от надарените музиканти от Оркестъра на Класик ФМ радио, а концертът във Варна е на 1 декември. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР