БНТМай Господ ни е помагал! Бяхме много критикувани от света,

...
БНТМай Господ ни е помагал! Бяхме много критикувани от света,
Коментари Харесай

Кантарджиев: Бяхме много критикувани от света, че ваксинираме бебетата против туберкулоза, но май Господ ни е помагал

БНТ

" Май Господ ни е помагал! Бяхме доста подложени на критика от света, че имунизираме бебетата срещу туберкулоза с БЦЖ, само че в случай че се окаже, че това в действителност оказва помощ против ковид?

Всички, които имат двойна бронхопневмония, би трябвало да бъдат наложително тестувани. Мисля, че би трябвало малко самообладание и издръжливост. Здравето на нацията е преди всичко ".

Това сподели шефът на Националния център за заразни и паразитни заболявания проф. Кантарджиев в " Панорама " по Българска национална телевизия преди минути.

Той съобщи, че всеки ден е извоюван с това, че може би този вирус сходно на роднините си ще се държи доста по-добре за нас през топлото време, когато всички зимни вируси понижават или изчезват. А това е късмет за нас.

Професорът добави, че също така в случай че се потвърди, че БЦЖ имунизацията в действителност има протективно деяние, с по-малкото брой случаи там, където хората са имунизирани за туберкулоза, където има по-малко заболели и болните не развиват такава тежка зараза:

Тодор Кантарджиев: Ако и това се окаже истина, ние сме най-БЦЖ-ираната нация не в Европа, а в света. Това са традициите на нашето опазване на здравето. Този, който е разкрил микроба на киселото мляко, е въвел в България още в 20-те години на предишния век туберкулозна ваксина, не БЦЖ. Но по-късно стартира производството в нашата страна. Бяхме доста подложени на критика, че сме една от европейските страни, които не престават да имунизират бебетата, само че май се оказа, че Господ ни е помагал.

Професорът съобщи, че са направени към 7-8000 проучвания в страната. Той призна, че в действителност може да имаме някои недостатъци при тестуването, само че тестванията не са неприятни, те са предложени от СЗО и Европейски Съюз.

Тодор Кантарджиев: Сега интензивно търсим три неща: лекар-сестра с прояви на зараза би трябвало да бъдат незабавно тестувани, второ - не би трябвало да позволяваме в колективи, които са стратегически значими за страната, първите случаи би трябвало да бъдат хващани и изолирани, и трето: всички заболели в нашата страна с двойна пневмония или даже подозрения, би трябвало да бъдат тестувани.

Той беше безапелационен, че министерството е направило всичко допустимо и за малко време са се разкрили в допълнение лаборатории. " Много лаборатории минаха подготовка при нас и ВМА. И Пловдив ще има, може би в понеделник, варна към този момент има, Стара Загора работи брилянтно, в Плевен ще има. Народът няма да го оставим без диагностика ", добави Кантарджиев

Тодор Кантарджиев: Здравето на нацията е преди всичко. Не може да рискуваме здравето и живота, тъй като умират и млади, здрави хора, мисля, че ограниченията са верни и би трябвало малко самообладание и издръжливост. Този народ за 100 години такива войни е претърпял, всички са били против нас. Националният блян е да спасим здравето на възрастните, да опазим работата на хората и да не мрат на вятъра хора, както в някои развити за жалост европейски страни.

Той още веднъж подсети, че всяка зараза е тест за морала на нацията. " Това да изоставиш възрастните хора, тези, които построиха тази страна, и които цялата тежест на прехода поеха, нашите пенсионери нямат хубавата напреднала възраст на западноевропеееца. Ще ги пазим и ще вършим всичко допустимо да работи стопанската система, тъй като народът би трябвало да се сплотява, партиите би трябвало да си оказват помощ, рецензия би трябвало да има, само че да няма критикарство ", заключи професорът.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР