БНТ Експерти на АПИ и представители на браншовите организации по

...
БНТ Експерти на АПИ и представители на браншовите организации по
Коментари Харесай

Съдба! Блокирало предно ляво колело причинило трагедията на Тракия

 Българска национална телевизия Експерти на АПИ и представители на браншовите организации по пътна сигурност направиха оглед на автомагистрала " Тракия ", в сектора при 160-ия километър, където ТИР умъртви петима души. Целта е да установяват проблемите по аутобана, предават Българска национална телевизия. Приключи огледът на представителите на АПИ и браншовите организации. Всички бяха безапелационни, че би трябвало да обединят напъните си за превъзмогване на пътния травматизъм у нас.

Констатираха и нередности като износена пътна маркировка, остарели мантинели и разрушение на износващия слой на асфалта в някои сектори от автомагистралата. Те се схванаха да работят дружно, с цел да няма повече такива произшествия като този с турския ТИР. Тук бяха и представители на сдружението на водачите, които имат своя версия за случая с камиона, който умъртви петима души.

" Мога да настоявам, че е блокирало предно ляво колело. Това се вижда от фрагментите на всички малките екрани, които го демонстрираха. При блокиране единствено на предно ляво колело задницата се завърта надясно и това, което се е случило - той пада встрани и опустошава към този момент всичко напред.

Но в случай че ограничаващите уреди го бяха задържали в неговото платно, не е несъмнено дали жертвите щяха да са по-малко, тъй като движещите се зад него, щяха да се ударят непосредствено в него и може би жертвите щяха да са повече. Голямо значение е имало това какъв брой автомобила е имало сега на пътя ", разяснява Христо Радков. Все още остава сериозно положението на 2-годишното момиченце, което пострада при злополуката.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР