БНРВсички държави, които по един или друг начин са замесени

...
БНРВсички държави, които по един или друг начин са замесени
Коментари Харесай

За спазване на оръжейното ембарго срещу Либия се договориха участниците в срещата в Берлин

БНР

Всички страни, които по един или различен метод са забъркани на страната на някой от враждуващите лагери в гражданската война в Либия, са се договорили да съблюдават интернационалното оръжейно ембарго против някогашната джамахирия. Така немският канцлер Ангела Меркел заключи постигнатото на мирната конференция в Берлин, която се организира в неделя.

В нея участваха представители на над 10 международни и районни сили, измежду които президентите на Русия, Турция и Франция, министър председателите на Италия и Англия и държавният секретар на Съединените щати.

Договореното в Берлин следва да бъде утвърдено от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Италианският министър председател Джузепе Конте заявява желание страната му да играе водеща роля в контрола за спазването на оръжейното ембарго. А министър председателят на Либия Файез ас Сарадж и командващият Либийската национална войска Халифа Хафтар са се съгласили да изпратят в най-скоро време по петима свои представители в Женева, с цел да вземат участие във военна комисия, която да контракти стабилно преустановяване на огъня в Либия.

Руският външен министър Сергей Лавров назова това дребна, само че значима стъпка в вярната посока. Постигането на сериозен разговор сред държавното управление в Триполи и Хафтар е още единствено благопожелание, означи Лавров.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР