БНР Учениците и децата в предучилищна възраст от детските градини във

...
БНР
Учениците и децата в предучилищна възраст от детските градини във
Коментари Харесай

От понеделник учениците от Варна и страната минават към онлайн обучение

 БНР Учениците и децата в предучилищна възраст от детските градини във Варна минават към работа в електронна среда от понеделник (30.11.2020 г.), оповестиха от дирекция " Образование и юношески действия ".

В общинските детски градини се употребяват многообразни цифрови запаси за връзка с родителите, за непрекъсната осведоменост и безпроблемно действие на обучителния развой. Постоянно се актуализират уеб страниците и фейсбук страниците, където се разгласява информация за разнообразни нормативните промени, събития и действия. За всяка група в детските градини са основани самостоятелни фейсбук страници, с съответна информация, обезпечена е опция за онлайн съвещания с педагог/психолог с посочени дни и часове, съобразени с работното време на родителите. 

За децата в наложителна предучилищна възраст се резервира моделът на работа, написан в напътствията на МОН от месец април. Ежедневната работа  в платформите е с родителите. В някои детски градини са основани групи " Подкрепа за личностно развиване “. В тях учители от екипите за приобщаващо обучение – психолог, ресурсен и логопед - провеждат тематични рубрики и онлайн или по е-поща дават отговор на въпроси на родители, съгласно професионалната си подготвеност.

С цел оптимално обогатяване, многообразие и интензивно придвижване на потребни материали е основана група във фейсбук, в която вземат участие експерти от Ресурсния център, от Центъра за специфична просветителна подготовка, от Регионалната библиотека " Пенчо Славейков ", учители, психолози и родители.

Извънредните условия и организация на активността на детските градини в изискванията на COVID-19 форсира процесите на цифровизация на управническите процеси като: проведено онлайн възнаграждение на таксите за наличие на детето посредством Изипей. Всички типове документи - служебни бележки, УП, удостоверения и други, се обменят по е-поща, както и информация към родителите по отношение на дължими такси, заявки към шефа на детската градина, заболеваемост, тематики за образование и други

Продължава работата на психолозите-психотерапевти от Общинския център за психична поддръжка към дирекция " Образование и юношески действия ", които съветват по телефон и онлайн родителите.

Промяната в Закона за предучилищното и учебното обучение от септември 2020 година дава опция за осъществяване на формите на педагогическо взаимоотношение в детските градини и групите за наложително предучилищно обучение в учебните заведения от разстояние в електронна среда посредством потребление на средствата на осведомителните и информационните технологии и с присъединяване на родителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР