БНРТурция може да закупи американски ракети Пейтриът“, ако бъдат удовлетворени

...
БНРТурция може да закупи американски ракети Пейтриът“, ако бъдат удовлетворени
Коментари Харесай

Ердоган: Ще купим американски ракети, ако условията ни удоволетворяват

БНР

Турция може да закупи американски ракети „ Пейтриът “, в случай че бъдат задоволени изискванията ѝ във връзка с взаимното произвеждане и заплащането, разяснява турският президент Реджеп Ердоган преди да отпътува за Ню Йорк за съвещанието на Общото заседание на Организация на обединените нации. Южната ни съседка към този момент закупи съветски ракетни комплекси С-400, поради което породи напрежение сред Анкара и Вашингтон.

Турският президент още веднъж съобщи, че Анкара е приключила подготовката си за деяние по продължение на цялата турско-сирийска граница.

Реджеп Ердоган още веднъж разкритикува „ очевидната “ американската поддръжка за разнообразни кюрдски сили поради битката им с организацията „ Ислямска страна “. Той съобщи, че по време на срещата си с американския президент Доналд Тръмп ще разискват въпроса за „ неканеното “ американско наличие в Сирия, както и за евакуиране на частите на Вашингтон оттова. По-рано Доналд Тръмп даде обещание да изтегли американските военни от арабската страна, само че в нея към момента се намират сред 1000 и 2000 командоси и военни експерти.

Турският водач за следващ път предизвести, че със основаването на зоната за сигурност в Сирия Турция ще прочисти региона от всички терористи.

Визитата на турския президент в Съединените щати за присъединяване в работата на 74. сесия на Общото заседание на международната организация ще продължи до 25 септември.

Реджеп Ердоган оповести, че Анкара ще издигне опитния посланик Волкан Бозкър за ръководител на 75. Сесия на Общото заседание (от 2020 година до 2021 г.) на Организация на обединените нации. Волкан Бозкър е бил кариерен посланик, министър по европейските въпроси и основен договарящ на Турция с Евросъюза и понастоящем ръководител на комисията по външна политика в Меджлиса в качеството му на народен представител от ръководещата Партия на справедливостта и развиването.

В Ню Йорк Р. Ердоган ще взе участие в Срещата на върха за деяние за климата, на която хазаин ще бъде Генералният секретар на Организация на обединените нации Антоние Гутереш и ще организира срещи с разнообразни задгранични водачи, в това число и тристраннасреща с водачите на Пакистан и Малайзия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР