БНРснимка: УикипедияПрезидентът на Съединените щати Доналд Тръмп се очаква да

...
БНРснимка: УикипедияПрезидентът на Съединените щати Доналд Тръмп се очаква да
Коментари Харесай

Тръмп ще издаде заповед за проследяване на прекомерна полицейска сила

БНР

фотография: Уикипедия

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп се чака да подпише във вторник изпълнителна заповед за основаване на база данни, която ще наблюдава " несъразмерната приложимост на мощ " от чиновници на правоприлагащите органи, заяви в понеделник CNN, базирайки се на източници, близки до въпроса.

Източниците акцентират, че заповедта към момента се завърши, само че задачата й ще бъде " поощряване на по-високи стандарти измежду полицейските ръководства, като в същото време ще остави на Конгреса опцията за по-значителна полицейска промяна “.

По-рано денем съветникът на Белия дом Келиан Конуей удостовери, че Тръмп ще подпише изпълнителна заповед за полицията, само че не посочи какво тъкмо ще има в директивата.

Призивите за полицейска промяна се ускориха в Съединени американски щати след убийството на Джордж Флойд, което докара до митинги в редица американски щати.

Междувременно Тръмп също по този начин удостовери информацията, че ще подпише " доста изчерпателна " изпълнителна заповед по отношение на полицейската промяна и на следващия ден ще даде специфична конференция по този въпрос.

" Общата цел е да желаяме закон и ред, както и правдивост ", акцентира той.

Доналд Тръмп също по този начин съобщи, че разстрелът на афроамериканец в Атланта е " нещо ужасна ". В тирада пред кореспонденти в Кабинетната зала на Белия дом президентът акцентира, че за него " това е доста обезпокоително ".

27-годишният Рейшард Брукс беше убит от полицията в петък вечер в Атланта след борба с органите на реда. Той оказа опозиция при задържането му и предизвика един от служителите на реда да го рани, а по-късно умря в болница. 

В града избухнаха митинги в събота, след което началникът на полицията в Атланта Ерика Шийлдс реши да подаде своята отсква, която беше призната от кмета Кийша Ланс Ботъмс.

Германия би трябвало да заплати на НАТО за оставането на американските войски

Президентът на Съединените щати също по този начин означи, че Германия би трябвало да обезпечи повече финансиране за Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), в случай че желае американските войски да останат в страната.

" Берлин не реализира заплащанията си към НАТО, дължат милиарди на НАТО и те го знаят “, съобщи Тръмп, до момента в който разговаряше с кореспонденти в Белия дом.

Според Тръмп броят на американските бойци, ситуирани във военните бази в Германия, ще спадне с повече от 50% - от 52 000 на 25 000, в случай че Берлин не промени политиката си.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР