БНРснимка: БулфотоЗаради задълбочаващата се епидемична обстановка в областта носенето на

...
БНРснимка: БулфотоЗаради задълбочаващата се епидемична обстановка в областта носенето на
Коментари Харесай

Задължително с маска на публични събития на открито в Пловдив

БНР

фотография: Булфото

Заради задълбочаващата се епидемиологична конюнктура в региона носенето на маски при идни всеобщи мероприятия с обществен темперамент навън -  футболни срещи, концерти и други театрални прояви става задължитиелно, реши Областният спешен щаб в Пловдив.  Областният шеф Дани Каназирева прикани кметовете да оказват подпомагане на контролните органи, с цел да се понижи оптимално контакта сред посетителите при влизане и излизане от даденото събитие.

31 са случаите на болни от ковид в Пловдивска област през предишното денонщие. 

Сред новите случаи са и  две бебета под година от Пловдив и Асеновград, едното от които е в болница. Девет пациенти са приети в болница в последните два дни. От щаба оповестиха и за умрял пациент - жена на 86 години със съпътстващи сърдечни болести.

Във връзка с четирите случая на инфектирани общински чиновници от РЗИ афишират, че се прави епидемиологично изследване и се изследват контактните лица. Проведени са и всички наложителни ограничения по отношение на дезинфекцията в пространствата и са дадени наставления. 

От понеделник още две лечебни заведения -  УМБАЛ “ Пълмед “ с  15 кревати и МБАЛ „ Св. Пантелеймон ” с 25 кревати влизат в графика за прем на заболели с Ковид 19, като и двете лечебни заведения имат опция при нужда да усилят легловата база.   Щабът реши  също в графика да бъде включена още една болница с 10 кревати, които да са единствено за интензивно лекуване на пациенти с ковид.

Утре следва среща с управленията на лечебните заведения, които до момента нямат опит с сходни пациенти.

„ Важно е да обезпечим положителната организация  и отсега нататък в региона, както и да има взаимност сред лечебните заведения. Смятам, че все още това го реализираме с общи старания на всички здравни институции. Ежедневно беседвам с шефовете на лечебните заведения. Важно е и Спешна помощ да имат успокоение при хоспитализацията на пациентите със подозрение или потвърден ковид, както денем, по този начин и по време на нощните наряди.  Целта е няма напрежение и измежду обществото, тъй като ограниченията които взимаме са превантивни, разяснява Дани Каназирева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР