БНРснимка: БулфотоОще 282 дружества получават средства за запазване на заетостта

...
БНРснимка: БулфотоОще 282 дружества получават средства за запазване на заетостта
Коментари Харесай

Още 282 фирми получават пари по мярката 60/40

БНР

фотография: Булфото

Още 282 сдружения получават средства за опазване на заетостта по новия дизайн на мярката 60 на 40 - това излиза наяве от оповестен от Националния застрахователен институт лист за следващия транш по помощта. Така общо подкрепените досега компании стават над 2200. Новият дизайн на мярката ще работи до 30 септември, а акцентът му е върху секторите хотелиерство и ресторантьорство.

Изплатените средства са за опазване на заетостта за юли и август. От оповестения от Национален осигурителен институт списък  с работодатели излиза наяве, че компания " Нурсан-Локомотив " за произвеждане на автомобилни кабелни системи и акумулаторни кабели получава помощи за най-вече работещи - 893, следвана от веригата за бързо хранене " Сън фуд - България " за 640 души.

Сред получателите на средства са също клонове на профилактика, рехабилитация и отдих, както и превозвачески компании.

С новия дизайн на мярката 60 на 40 отпадна условието работодателите да са платили всички налози и осигуровки за 2020 година с изискването, че би трябвало да са ги заявили като дължими. Задълженията им към държавната хазна би трябвало да са платени до 31 декември 2019 година. Първото заплащане на фирите по новия дизайн беше направено на 20 август.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР