БНРснимка: БулфотоБайерн Мюнхен се класира по категоричен начин за полуфиналите

...
БНРснимка: БулфотоБайерн Мюнхен се класира по категоричен начин за полуфиналите
Коментари Харесай

Байерн смачка Барса и е на полуфинал

БНР

фотография: Булфото

Байерн Мюнхен се класира по безапелационен метод за полуфиналите на Шампионската лига, откакто разруши в Лисабон отбора на Барселона с 8:2. Шампионът на Германия затвърди прелестната си форма и още до почивката поведе с 4:1, като любопитното е, че и петте гола вкараха играчи на баварците.

Томас Мюлер даде задатък на отбора си в 4-та минута, след прелестно двойно подаване с Роберт Левандовски. Четири по-късно Давид Алаба си вкара автогол, откакто отклони прострелно центриране отляво.

В средата на първото полувреме Иван Перишич с мощен удар по диагонала направи 2:1, а в 27-та минута Серж Гнабри вкара трети гол във вратата на сънародника си Тер Стеген. След половин час игра Барса към този момент изоставаше с три гола – Томас Мюлер вкара второто си попадение, откакто засече центриране на Кимих от дясното крило.

Барса съумя да върне един от головете в 57-та минута, когато Луис Суарес се освободи хубаво от бранител на баварците и с удар по диагонала направи 2:4. Ентусиазмът на каталунците секна шест минути по-късно, когато Алфонсо Дейвис проби по лявото крило и откри Кимих пред опразнената врата. Полузащитникът нямаше проблеми да вкара 5-тия гол за Байерн. В 82-та минута дежурния си гол през сезона вкара и Роберт Левандовски. Полякът вкара с глава съвсем от голлинията след асистенция на Филипе Коутиньо от лявото крило.

Самият Коутиньо, който е благосъстоятелност на Барселона, само че играе чартърен за Байерн, самичък вкара три минути по-късно. Така за първи път от 1949 година каталунците получават 7 гола в границите на един мач.

Това не бе всичко и кошмарът на Барселона продължи. В 89-та минута Коутиньо се разписа за повторно във вратата на някогашните си съотборници.

На полуфиналите Байерн Мюнхен ще се изправи против спечелилия от дуела сред Манчестър Сити и Лион, които играят на следващия ден вечер от 22 часа българско време. В другия полуфинал ще спорят ПСЖ и Лайпциг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР