БНРСнимка: Булфото, архивФренският президент Еманюел Макрон заяви в петък, че

...
БНРСнимка: Булфото, архивФренският президент Еманюел Макрон заяви в петък, че
Коментари Харесай

Макрон: Руска намеса в Беларус би било най-лошото нещо

БНР

Снимка: Булфото, списък

Френският президент Еманюел Макрон съобщи в петък, че е споделил на своя сътрудник Владимир Путин, че всяка една военна интервенция на Русия в Беларус би бил " най-лошият " отговор на обстановката в страната.

" Париж не жела е да види повтаряне на това, което се случи преди шест години в Украйна ", уточни той на конференция, съобщи Ройтерс.

" Тъй като имах опцията да приказвам с Владимир Путин, смятам, че всяка външна интервенция в Беларус, започваща с интервенция на съветската мощ, без значение дали военна или на силите на вътрешната сигурност, това явно би било намеса, която ще излезе от националната рамка на Беларус ", акцентира Макрон.

 

Френският президент също по този начин съобщи, че Париж е заел твърда позиция през лятото във връзка с дейностите на Турция в Източното Средиземноморие, с цел да сложи червени линии, тъй като Анкара има почит към дейностите, а не към думите.

" Що се отнася до средиземноморския суверенитет, аз би трябвало да бъда пореден в делата и думите. Мога да ви кажа, че турците единствено това считат и почитат. Това е политика на алената линия. Направих го преди време и в Сирия ", сподели Макрон.

Напрежението сред Турция и Франция ескалира през последните месеци, откакто Париж поддържа Гърция, която опонира на Турция във връзка с правата над евентуални въглеводородни запаси в региона на Източното Средиземноморие.

По-рано през деня  заради териториалния спор за Източното Средиземноморие сред Турция и Гърция.

Относно пандемията, френският президент сподели, че неговото държавно управление прави всичко допустимо, с цел да избегне следващото въвеждане на обсада в цялата страна поради ковид, само че добави, че би било рисково да се изключи всеки един сюжет.

" Правим всичко, с цел да избегнем следващото блокиране и по-специално общодържавното затваряне ", уточни той пред публицисти. " Научихме се обаче задоволително, с цел да знаем, че нищо не може да бъде изключено. Но вършим всичко, с цел да го предотвратим ".

На въпрос по какъв начин държавното управление би трябвало да подтиква семействата да изразходват спестяванията си от 100 милиарда евро, Макрон съобщи, че потребителите се сдържат поради продължаващото разпространяване на вируса, страха от безработицата и опасенията от повишението на налозите.

" Това, което би трябвало да създадем, е да върнем хората на работа ", сподели президентът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР