БНРПрезидентът на Съединените щати Доналд Тръмп приветства оставката на президента

...
БНРПрезидентът на Съединените щати Доналд Тръмп приветства оставката на президента
Коментари Харесай

Тръмп приветства оставката на президента на Боливия

БНР

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп приветства оставката на президента на Боливия Ево Моралес, определяйки този акт като " значим миг за демокрацията в Западното полукълбо ", се показва в изказване на Белия дом, оповестено в понеделник.

Един от най-изтъкнатите социалистически водачи в Латинска Америка - Ево Моралес, който беше отпред на Боливия през последните 14 години, подаде оставка в неделя и избяга в Аржентина на фона на напън от армията и на всеобщи митинги с искане за неговата оставка след обвинявания, че преизбирането му през октомври е било нелегитимно.

" Тези събития изпращат мощен сигнал към нелегитимните режими във Венецуела и Никарагуа, че демокрацията и волята на хората постоянно ще надвиват. Вече сме една крачка по-близо до изцяло демократично, проспериращо и свободно Западно полукълбо ", заключава известието на Белия дом.

Съединените щати също по този начин приканиха законодателното заседание на Боливия да се срещне " колкото се може по-скоро ", с цел да одобри публично оставката на президента Ево Моралес и да стартира преход, управителен от цивилен сили, с цел да бъде напълнен политическия вакуум на страната.

Висш чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи пред Ройтерс, че Вашингтон не счита оставката на Моралес за прелом, както твърди самият той и мексиканското държавно управление.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР