БНР Поради дезинфекция в населени места в област Ксанти временно е

...
БНР
Поради дезинфекция в населени места в област Ксанти временно е
Коментари Харесай

Затвориха ГКПП Златоград, има починал от коронавирус в близко гръцко село!

 БНР Поради стерилизация в обитаеми места в област Ксанти краткотрайно е прекратено пропускането на непознати жители на влизане в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златоград “. 

На останалите граничните пунктове за влизане краткотрайно се пропущат единствено непознати жители, които живеят или работят в Гърция, което би трябвало да се удостовери на границата с формален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за водачи на камиони. Трафикът на товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата “, Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден “ е естествен.

От през вчерашния ден Националният щаб на Република Гърция наложи цялостна карантина на Община Мики, която на процедура граничи с Община Златоград.

Всяка вечер по гръцката телевизия ERT1 оповестяват, че едно от най-опасните места за разгръщане на епидемията са селата в община Мики, област Ксанти, където са се върнали над 1000 индивида " от рискови страни “ и които не са се подложили под карантина.

В едно от селата има и регистриран смъртен случай от ковид. Регионът се охранява от гръцките полицейски служби, заяви btv.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР