БНР Почина Богомил Герасимов, кариерен дипломат, обиколил почти целия свят, написал

...
БНР
Почина Богомил Герасимов, кариерен дипломат, обиколил почти целия свят, написал
Коментари Харесай

Почина Богомил Герасимов

 БНР Почина Богомил Герасимов, кариерен посланик, обиколил съвсем целия свят, написал дузина книги. Тъжната вест заяви брачната половинка му на профила си във фейсбук, представена от БНР.

Богомил Герасимов е посланик, публицист и публицист. Последният му дипломатически пост е дипломат на България в Мексико през 1976-1982 година, време на изключително оживени връзки сред двете страни, увенчани с тържественото честване на 1300 годишнината на нашата страна в Мексико - само че не и в България. След завръщането си дипломат Герасимов е уволнен от Министерството на външните работи. Автор е на книгите " Паякът от Хампстед ", " Чудовището от Рокайла ", " Операция " Зомби ", " Кукулкан слиза от небето " и други.

Повечето от сюжетите на книгите му се основават на богатия му опит като посланик в Индия, Индонезия, Англия, Япония и Мексико. В " Дипломация в зоната на кактуса – допълнено и модифицирано издание " Богомил Герасимов споделя в детайли за другарството си с Людмила Живкова, за техните срещи и диалози и излага своята доктрина за загадъчната й гибел. Авторът единствено е предал обстоятелствата и събитията, на които е бил очевидец и е оставил читателят самичък да направи своите заключения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР