БНРpexels.comЧрез провелия се двудневен референдум, италианците дадоха положителен отговор на

...
БНРpexels.comЧрез провелия се двудневен референдум, италианците дадоха положителен отговор на
Коментари Харесай

Италианците подкрепиха съкращаването на броя на депутатите

БНР

pexels.com

Чрез провелия се двудневен референдум, италианците дадоха позитивен отговор на допитването за редуциране на депутатите в Народното събрание от 940 на 600.души. Резултатът оправда предварителните упования.

С 69%  „ за ” против 30% „ срещу ” италианците решиха  редуциране на депутатите в Народното събрание – по-точно  на членовете на Камарата на депутатите от 630 на 400 и на Сената от 315 на 200.

При изборна интензивност от 54% позитивен избор дадоха над 16 милиона души.

Тъй като референдумът се организира по искане на „ Пет звезди ” когато негов водач бе сегашния външен министър Луиджи Ди Майо, след резултата от допитването той сподели:

" Различни сили, които се сплотиха за негативен избор имаха за цел да уязвят държавното управление и мен персонално. Обаче от през днешния ден се поема по нов път на възобновяването, за което би трябвало всички да сме единни. Първата стъпка е да се одобри нов, симетричен избирателен закон за положителното ръководство на страната ".

Лидерът на Демократическата партия Никола Дзингарети, като представител на съдружният държавен сътрудник на „ Пет звезди ” от своя страна съобщи: 

" Много сме удовлетворени от резултатите от референдума. Потвърждава се, че Демократическата партия е силата на смяната, поръчител за възобновяване и модернизиране на институциите. Казвам това, тъй като с триумфът посредством референдума, стартира сезонът на промените взаимно с нашите съдружници ".

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР